Zo help jij mensen op weg naar een gezonde financiële toekomst

Geplaatst op

Zo help jij mensen op weg naar een gezonde financiële toekomst

Het coronavirus heeft niet alleen gevolgen voor ons dagelijkse leven, het raakt veel mensen ook financieel. Bijvoorbeeld doordat ze plotseling werkloos zijn geworden of doordat hun inkomen onverwacht is gedaald. Als sociaal-financieel hulpverlener is het belangrijk om daar snel op in te spelen. Want op tijd in actie komen voorkomt vaak dat het van kwaad tot erger wordt.

Weer snel op de rit
Als gevolg van de coronacrisis zijn sommige mensen het overzicht in hun financiën plotseling helemaal kwijt. Bijvoorbeeld doordat ze al jaren gewend zijn aan een bepaald uitgavenpatroon en de vaste lasten gewoon blijven doorlopen, ook nu hun inkomen ineens is gedaald. Met als gevolg dat ze ineens meer geld uitgeven dan er binnenkomt. Gelukkig kan iemand met de juiste budgetbegeleiding vaak al snel weer op de rit worden geholpen. Als budgetcoach kun je, door mensen te helpen om weer orde op zaken te stellen, een waardevolle bijdrage leveren aan de financiële bewustwording van je cliënt.

Een gezonder financieel leven
Daarnaast realiseert een groeiend aantal mensen zich juist nú hoe belangrijk het is om te werken aan een gezonde financiële toekomst. Daardoor is er grote behoefte aan onafhankelijke financiële planners, die een begrijpelijk financieel plan maken waarmee de financiële toekomst van hun cliënten veilig wordt gesteld.

Is je interesse gewekt?
Wil jij als sociaal-financieel adviseur inspelen op deze groeiende vraag naar experts? Volg dan na de zomervakantie de opleiding tot budgetcoach of budget life planner en help je cliënten op weg naar een gezonde financiële toekomst!P.S. Benieuwd hoe andere cursisten de opleidingen van Learncare hebben ervaren? Op klantenvertellen.nl vind je tal van reviews. Onze gemiddelde score is een 8,7 en daar zijn we natuurlijk supertrots op!