Zó overtuig je je werkgever van de opleiding die je volgen wil

Geplaatst op

De inhoud staat je aan, het rooster past bij je balans tussen werk en privé en je weet zeker dat dit diploma je verder gaat helpen in je vakgebied. Kortom, eindelijk heb je de opleiding gevonden die bij je past! Maar nu nog je werkgever net zo enthousiast krijgen, om met je mee te denken. Bijvoorbeeld in het betalen van de studiekosten. In dit blog geven we je graag tips die je helpen om je werkgever te overtuigen van de noodzaak van jouw opleiding. 

De argumenten op een rijtje

  • Doordat je werk en studie met elkaar combineert ben je extra waardevol voor je werkgever. Je kunt het geleerde immers meteen in praktijk brengen. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding budgetcoach NEN 8048. In deze tijd zijn goed opgeleide budgetcoaches harder nodig dan ooit. En tegelijkertijd verandert de regelgeving continu. Deze studie maakt je relevanter en waardevoller voor je cliënten en dús voor je werkgever. 
  • Bij de verschillende cursussen en opleidingen die Learncare Academy biedt, ontmoet je veel mensen uit hetzelfde vakgebied. Daarmee vergroot je je netwerk én je krijgt de mogelijkheid om bij anderen in de keuken te kijken door de casussen die ze inbrengen. Dat geldt in het bijzonder voor een opleiding tot schuldhulpverlener of beschermingsbewind waarbij een belangrijke, sturende rol is weggelegd voor de financiële professional. De casussen die je in de praktijk tegenkomt zijn zeer gevarieerd, waarbij elke cliënt om een eigen aanpak vraagt. 
  • Bij Learncare Academy studeer je aan een gerenommeerd opleidingsinstituut met zeer ervaren docenten uit de praktijk. Dit karakter straalt ook af op jou als onderdeel van het bedrijf waar je voor werkt. Dat jouw werkgever investeert in medewerkers betekent dat men investeert in toekomst en in ontwikkeling. Daarnaast betekent het dat de organisatie waar je voor werkt, wanneer je in de sociaal financiële dienstverlening actief bent, serieus bezig is met het bieden van kwaliteit. Bijvoorbeeld omdat je NEN 8048- of Kiwa-gecertificeerd bent. Uiteraard kun je ook je PE-punten bij ons instituut behalen. En ben je zelfstandig? Dan straalt jouw aantoonbare kwaliteit direct af op je onderneming. 
  • Naast de fiscale voordelen die je werkgever behaalt door studiekosten te maken, vergroten jij en je collega’s naast inhoudelijke kennis, ook de sociaal-emotionele vaardigheden in gesprekken met cliënten. Van veel cursisten horen we terug dat ze zelfverzekerder bij hun cliënt aan tafel zitten. Een goede budgetcoach, schulphulpverlener of bewindvoerder moet, naast financieel goed onderlegd, ook over competenties beschikken om écht contact met de cliënt te maken. En dat is één van de zaken die je, in een veilige, vertrouwde omgeving, leert tijdens een opleiding. Om het daarna direct toe te passen in je dagelijks werk. 

Neem contact op

Wil je graag even overleggen? Bijvoorbeeld omdat je niet precies weet welke opleiding het beste bij je past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@learncare.nl of 085 273 58 69. 

PS Wist je dat je bij elke opleiding gratis onze Memo Trainer – app ontvangt? Daarmee kun je dagelijks de leerstof oefenen en je gericht voorbereiden op een specifieke examendatum. Daarnaast krijg je nog een heel jaar lang de beschikking over je online leeromgeving. De docent blijft bereikbaar voor advies en feedback. Ook ontvang je binnen die periode updates als er wijzigingen zijn, bijvoorbeeld op het gebied van belastingen of andere wet- en regelgeving. 

16108