Budget Life Planners zijn de gamechangers van nu

Geplaatst op

Als we ooit te maken hadden met een tijd waarin ons leven op z’n kop stond, dan is het nu wel. Wie had ooit kunnen denken dat we te maken zou krijgen met termen als avondklok, mondkapjes en anderhalve-meter-samenleving? Natuurlijk brengt het veel ongemak en zelfs verdriet met zich mee. Maar tegelijkertijd is het ook een tijd van kánsen. Bijvoorbeeld voor de ondernemer die het roer definitief om gooit. Of voor de werknemer die in deze spannende tijd zijn financiële situatie eens goed op een rijtje zet.

Opvallende vraag naar Budget Life Planners

Bij al dit soort belangrijke momenten in iemands’ leven, is de hulp van een Budget Life Planner méér dan gewenst. Een goed financieel plan dat inhoudelijk sterk is opgesteld, beslaat immers een periode van jaren, zodat iemand de weg van vrijheid en geluk (weer) vinden kan. Het zal je dan ook niet verbazen dat er in de markt veel vraag is naar financiële planners, die als deskundigen op financieel gebied een onafhankelijk advies kunnen geven. Daarom brengen we graag de opleiding tot Budget Life Planner bij je onder de aandacht. De eerste start op 6 april aanstaande. Inschrijven doe je hier. 

Afhankelijk van de maatregelen wordt deze virtueel aangeboden. Zo heb je toch de voordelen van interactie met je mede-cursisten. Zodra de corona-maatregelen het toelaten stappen we weer over op klassikaal, eventueel in combinatie met online, bij wijze van hybride leervorm. 

Veel wijzigingen in wet- en regelgeving

Deze opleiding is, naast de hierboven beschreven reden, ook populair omdat deze de vele wijzigingen in wet- en regelgeving behandelt. Erg belangrijk, want we horen vanuit verschillende sociaal financieel adviseurs terug dat de ontwikkelingen, vanwege de hoeveelheid en de snelheid waarmee het verandert, bijna niet bij te houden zijn. Je kunt overigens ook al direct aan de slag met actualiseren van je kennis: volg bijvoorbeeld het webinar actualisatie schuldhulpverlening, of het webinar vereenvoudiging beslagvrije voet. Of het webinar VTLB mét daarin de vernieuwde VTLB-calculator. Kijk zeker ook even naar de opleiding tot Budgetcoach NEN 8048 en die tot Schuldhulpverlener NEN 8048.

We zien een stijgende vraag in de markt voor deze vakgebieden, bijvoorbeeld vanuit gemeentes en de grotere bedrijven. Zij helpen hun medewerkers graag mee om financieel fit te blijven, bijvoorbeeld door een budgetcoach of schuldhulpverlener in te zetten voor hun personeel. Kansen voor jou! Bijvoorbeeld in loondienst of lekker vrij als zelfstandige.


Word jij de gamechanger voor je cliënt?

We kunnen je, in deze periode waarin je weinig kunt in je vrije uren, eigenlijk alleen maar aanraden om je tijd goed te gebruiken. Juist nu je minder de deur uit kunt heb je zeeën van tijd om alle wijzigingen in wet- en regelgeving helder op je netvlies te hebben. Laat je ons weten hoe je cliënt reageerde toen je  zijn financiële planning tot in de puntjes op papier zette? We horen het heel graag. Veel succes gewenst! 

Schrijf je hier direct in voor de opleiding tot Budget Life Planner.

Wil je even overleggen? Neem dan even contact op met onze opleidingscoördinator Diana: zij kan je helpen met je vragen of even sparren over de juiste opleidingskeuze voor jou.