Dit wil je als sociaal financieel adviseur voor je cliënten weten over Prinsjesdag 2021 (incl. gratis webinar op 23-09 om 10.00 uur)

Geplaatst op

‘Op fiscaal gebied gebeurt er niet heel veel anders aankomend jaar, als we kijken naar de plannen die gisteren gepresenteerd zijn.’ Aan het woord is Bart Seegers, docent bij Learncare Academy. ‘Maar dat lag ook in de lijn der verwachtingen nu ons kabinet al enige tijd demissionair is. Natuurlijk zijn er ook een aantal zaken die er wel beleidsmatig aangepakt worden, zoals het bedrag van bijna 7 miljard euro dat beschikbaar wordt gesteld voor het aanpakken van klimaatverandering. En ook maakt men de komende 10 jaar jaarlijks 100 miljoen euro vrij voor de bouw van extra woningen. Ook voor de zorg wordt een bedrag van zo’n 100 miljard euro uitgegeven. Verder is er aandacht voor veiligheid, belastingen in de vorm van een thuiswerkvergoeding en nog wat andere zaken. Maar al met al worden de écht grote beleidsveranderingen overgelaten aan het nieuwe kabinet.’ 

Neem gratis deel aan ons webinar Prinsjesdag, gegeven door docent Bart Seegers, op 23-09 om 10.00 uur

‘Verder geldt dat er nauwelijks wijzigingen zijn op koopkrachtgebied. Hier en daar gaan wat heffingskortingen omhoog. En dat geldt ook voor enkele toeslagen die vanaf januari aanstaande wat stijgen. In het gratis webinar dat  morgen om 10.00 uur gegeven wordt laat ik ook zien wat dit betekent voor de komende periode. Verder gaan de belastingtarieven voor de laagste schijven wat omlaag. Tot slot ligt er ook sinds december vorig jaar al een plan ‘Eindrapportage alternatieven voor toeslagen’ dat moet leiden tot een vereenvoudiging van het toeslagenstelsel. Omdat de aanpassingen hiervan nauw samengaat met het belastingstelsel, verwacht ik niet dat dit op korte termijn concreet gemaakt wordt. Dat is immers een omvangrijke aanpassing die je niet zomaar even doorvoert.’

Meld je gratis aan voor het webinar. Kun je niet op dit tijdstip? Geen probleem, je ontvangt de link om het terug te kijken.

Houd je kennis op peil: ervaren docenten en de opleidingsvorm die in jouw schema past

Naast het webinar bieden we vanuit Learncare Academy ook tal van virtuele lessen, online en klassikale opleidingen, examens, masterclasses en webinars aan. Denk dan bijvoorbeeld aan de opleiding beschermingsbewind inclusief examen. Of de e-learning schuldhulpverlener of de opleiding budgetcoach, beiden met NEN 8048-certificering en KIWA-keur) 

Even praktisch

De website van Learncare Academy is een platform dat op allerlei manieren informatie biedt voor jouw vak als sociaal financieel adviseur. Onderstaand zetten we een aantal van de zaken die je vinden kunt helder voor je op een rijtje. Natuurlijk brengen we ook graag onze opleidingen onder de aandacht, maar we geloven juist dat onze meerwaarde ook zit in de brede manier waarop we informatie aanbieden. Mis je iets? Of heb je ergens een vraag over? Neem dan vooral contact met ons op, want we doen het heel graag sámen!

Alleen ga je sneller. Maar samen kom je verder

Bovenstaande opsomming is een greep uit de mogelijkheden die je kunt bekijken, beluisteren, bezoeken en ontdekken op ons uitgebreide platform. Wil je meer over weten? Of even overleggen welke opleiding het beste bij je past? Bel dan even met 085 273 58 69 of stuur een bericht naar info@learncare.nl. We helpen je graag!