Geldproblemen in Nederland: sociaal financiële hulpverleners harder nodig dan ooit

Geplaatst op

Onlangs deelde het Nibud een interessant dossier met als titel: Geldproblemen in Nederland. Het dossier beschrijft de zorgen die mensen ervaren als er onvoldoende geld is om boodschappen te doen, de energierekening te betalen en de stress die ontstaat als de blauwe envelop op de deurmat valt. Je zult deze voorbeelden als sociaal financieel adviseur ongetwijfeld herkennen vanuit de contacten met je cliënten. Geldproblemen kunnen immers voor veel stress zorgen en beïnvloeden het levensgeluk van mensen direct. Bovendien treft een groot deel van onze maatschappij deze geldproblemen. Zo heeft één op de vijf huishoudens in Nederland hiermee te kampen. Vaak wordt er pas in actie gekomen als de schulden en problemen al heel groot zijn.

Het complete dossier van het Nibud bekijken? Dat doe je hier.

Herken jij deze verhalen?

Hoe kijk jij tegen deze materie aan? Herken jij vanuit je praktijkcasussen ook de meest voorkomende betalingsproblemen zoals rekeningen te laat betalen, aanmaningen ontvangen, de zorgverzekering niet kunnen betalen en het opbouwen van belastingschulden? Samen met ons zusterbedrijf budgetcoach.nl willen we geldzorgen in Nederland actief aanpakken. Dat doen we onder meer door relevante opleidingen aan te bieden die jou in je belangrijke rol nog beter helpen om financiële onrust onder mensen te verminderen. 

Denk bijvoorbeeld aan de opleiding tot budgetcoach met NEN 8048-certificering en Kiwa. Afhankelijk van je wensen volg je deze opleiding klassikaal of via e-learning. De klassikale variant start op 10 mei in Eindhoven. Is Eindhoven logistiek geen handige plek voor jou, kies dan voor de start een dag later, op 11 mei in Amsterdam. Of ga voor Capelle aan den IJssel op 2 juni aanstaande. En geef je de voorkeur aan online les volgen, ga dan voor de praktische e-learningsvariant. Deze variant start je op elk door jou gewenste moment en wanneer je rekening houdt met minimaal 15 uur studiebelasting per week dan heb je je diploma al binnen twee maanden op zak. Uiteraard mag je er ook langer over doen. Je hebt tot een jaar toegang tot onze online leeromgeving. 

Maar misschien ga je liever voor de opleiding tot schuldhulpverlener. Deze start in het najaar op 12 september in Utrecht. Ook hiervoor geldt dat er een klassikale en een online variant beschikbaar is. 

Tot slot start op 12 mei aanstaande nog de klassikale opleiding tot Budget Life Planner. En ook voor deze e-learningsvariant geldt dat deze op elke moment te starten is. 

Uit 949 beoordelingen beveelt 97% ons aan