‘Het is een prachtig vak’, Charles Sonneveldt, hoofddocent opleiding beschermingsbewind

Geplaatst op

‘Het is een prachtig vak’, Charles Sonneveldt, hoofddocent opleiding beschermingsbewind

‘Ik werk al meer dan 10 jaar voor Learncare Academy. Eigenlijk zou ik al met pensioen kunnen, maar ik vind het heerlijk om opleidingen te geven. Daarnaast houd ik het lesmateriaal up to date.’ Aan het woord is Charles Sonneveldt, hoofddocent opleiding beschermingsbewind. ‘Toen de coronatijd uitbrak was het best even wennen om virtueel les te geven. Ondanks dat het uiteindelijk best goed ging, vind ik klassikaal doceren toch prettiger. Dat heeft ook te maken met mijn manier van lesgeven. Ik zoek altijd de interactie op en spar graag met mensen. Je hebt via een beeldscherm toch een andere connectie met elkaar. Minder interactief uiteindelijk, al is het alleen al omdat je de non-verbale signalen minder goed kunt zien. En dat zijn zaken waar ik ook tijdens de fysieke lessen juist graag op inspeel. De grap die het overigens wel altijd goed deed, was dat mensen bij les op afstand zich in elk geval geen zorgen hoefden te maken over de kwaliteit van de koffie’, lacht Charles. 

Dankbare taak
‘In het najaar start er weer een nieuw programma, namelijk de opleiding Beschermingsbewind. Een prachtig traject van twee maanden waarbij je opgeleid wordt als professioneel Civiele Bewindvoerder. In gewoon Nederlands wil het zeggen dat je de dankbare taak hebt om jouw cliënt financieel weer op de rit te krijgen’, aldus Charles. ‘Wanneer je bijvoorbeeld gaat voor de opleiding tot Budgetcoach, dan zit je meer aan de voorkant van het verhaal, bij preventie dus. Bij beschermingsbewind is er al heel wat meer aan de hand. En juist dat maakt het vak zo boeiend en uitdagend tegelijkertijd. Als bewindvoerder kun je vanuit je kennis en je specialistische vaardigheden, mensen weer perspectief geven voor de rest van hun leven. En dat geeft heel veel voldoening. Je komt veel verschillende situaties tegen: van gezinnen met kleine kinderen die door de bomen het bos niet meer zien doordat ze zwaar gebukt gaan onder geldzorgen, tot ondernemers die een faillissement aan moeten vragen omdat het écht niet meer lukt om hun schuldeisers tevreden te stellen. Het vak van bewindvoering is sowieso een prachtig vak, waar altijd werk in te vinden is. Dat geldt ook voor mijn vak trouwens. Ik heb tientallen jaren in het bankwezen gewerkt en verdiende misschien wel twee keer zoveel als ik nu verdien. Maar door de aandacht voor de menselijke maat en het sociale contact ben ik vele malen gelukkiger. En dat is uiteindelijk wél waar het om draait.’

‘We weten allemaal dat er een schuldengolf aankomt die zijn weerga niet kent. Juist dan is het voor financiële professionals belangrijk om klaar te zijn voor wat komen gaat. En daar draagt deze opleiding, en de vele anderen die Learncare Academy biedt, zeker positief aan bij’, besluit Charles.

Je najaar ook slim besteden? Bekijk het aanbod.  Even overleggen? Neem contact met ons op.