Hoeveel kennis heb jij van beschermingsbewind?

Geplaatst op

Hoeveel kennis heb jij van beschermingsbewind?

Mensen kunnen door bijzondere omstandigheden in de situatie terechtkomen dat ze niet meer in staat zijn om zelf hun financiën goed te regelen. De oorzaak hiervan is vaak de geestelijke of lichamelijke toestand waarin iemand verkeert. In veel gevallen neemt de bewindvoerder de financiële administratie over: onder bewindstelling. De bewindvoerder zorgt dan bijvoorbeeld voor het beheer van het vermogen en betalingen, het aanvragen van subsidies en controle over inkomsten en uitgaven. Met deze opleiding word je opgeleid tot professioneel Civiele Bewindvoerder ook wel beschermingsbewind genoemd. 

Wat is beschermingsbewind

Onderbewindstelling is bedoeld voor mensen die door lichamelijke of geestelijke toestand tijdelijk of blijvend niet in staat zijn om hun financiële belangen te behartigen. Het is een beschermingsmaatregel om mensen te beschermen tegen zichzelf of anderen. 

Ben jij op de hoogte?

Als sociaal-financieel adviseur heb je het hart op de goede plek. Anders had je nooit voor dit vak gekozen. We merken ook steeds opnieuw dat cursisten na het volgen van deze opleiding met meer zelfvertrouwen en kennis van zaken hun gesprekken ingaan. Ook als de financiële situatie van de betrokken persoon er niet rooskleurig voor staat. Daarom heeft de opleiding beschermingsbewind een vaste plek in onze opleidingsagenda. Lees verder of meld je nu aan.

Liever online aan de slag? Dat kan natuurlijk ook. Kijk dan even hier en meld je aan.