‘Ik wilde een goede opleider voor het najagen van mijn droom’, Angely van Deursen, budgetcoach

Geplaatst op

‘Ik wilde een goede opleider voor het najagen van mijn droom’, Angely van Deursen, budgetcoach

‘Ik heb van thuis uit geleerd dat je niet uit kunt geven wat je niet hebt. Ik heb in mijn hele leven nog nooit rood gestaan en altijd netjes gespaard. Toen mijn partner als zzp’er in 2009 tijdens de financiële crisis in een financieel lastige situatie kwam, zag ik van dichtbij hoe hij verlamde. Ik reageerde van nature heel anders, ik kwam juist in actie, ging bellen en regelen. Het resultaat was dat ik dingen voor elkaar kreeg.’ Dat zegt Angely van Deursen, actief als zelfstandig budgetcoach en budgetbeheerder. Zij rondde de opleiding tot budgetcoach en onlangs ook de opleiding ‘Begeleiden van ondernemers met schulden’ succesvol af via Learncare Academy. In dit blog deelt ze meer over haar achtergrond.

Van vestigingsmanager naar budgetcoach
Ik heb zelf altijd in de commerciële wereld rondgelopen, in de arbeidsbemiddeling om precies te zijn. Bij de baan die ik als vestigingsmanager bij een uitzendbureau had werkten we vooral met veel praktisch geschoolden. Ik had nogal eens te maken met loonbeslagen en ziekmeldingen. Ik ging regelmatig het gesprek aan en merkte al snel dat als je de juiste knoppen raakt, mensen graag hun verhaal vertellen. Dan blijkt dat de collega die zich ziek meldde helemaal niet ziek was, maar geen geld had voor de bus om naar zijn werk te komen. Als je dat weet, dan kun je op een andere manier het gesprek met elkaar aangaan. Ik vind het leuk om mensen aan de hand te nemen en ze de weg te wijzen. Logischerwijs kwam het vak van budgetcoach daarmee steeds vaker in mijn gedachten voorbij’, aldus Angely.

Persoonlijk contact en onafhankelijke certificering
‘Toen ik op zoek was naar een goede opleider die me de kwaliteit bood waar ik naar op zoek was, kwam ik al snel bij Learncare Academy terecht. Het persoonlijke karakter, de kwalitatief hoogwaardige certificeringen en de ervarenheid van de docenten spraken me meteen aan. Budgetcoach is nog altijd een vrij beroep en daarom vind ik het extra belangrijk om mijn kennis aan te tonen via een onafhankelijke certificering. Inmiddels ben ik uit loondienst en als zelfstandig ondernemer aan de slag. Onlangs nog kreeg ik een bericht van een jongeman die ik geholpen had om de zaken financieel op de rit te krijgen. Hij zei onomwonden hoe blij hij met me was omdat hij vóór hij me ontmoette alle hoop in de hulpverlening was verloren. Door mijn aanpak had hij het vertrouwen weer terug had gekregen. Dat stemt me gelukkig. Ik vind het prachtig om mensen te helpen en ze rust te geven. En als ik terugkijk op mijn leven dan heb ik altijd wel een zwak gehad voor de mensen die geen eerlijke kans hebben gekregen in de toekomst. Het is zo gemakkelijk om ergens een label op te plakken, terwijl er bijna altijd een verhaal áchter de mens in een bepaalde situatie zit.’

Breng je kennis op het juiste niveau
‘Andere budgetcoaches raad ik aan om hun kennis goed op orde te brengen via een gedegen opleider die aantoonbare certificering aanbiedt. In de nieuwsbrief van Learncare Academy, die op 3 december wordt verzonden, vertel ik er meer over’, besluit Angely. ‘Zelf ben ik inmiddels onder meer ook actief voor zusterbedrijf Budgetcoach.nl en dat werkt heel prettig.’

In de nieuwsbrief van december lees je hoe zij de opgedane kennis in praktijk brengt, ze deelt tips voor andere cursisten én praat over de invloed van de corona crisis op haar werk.