Marion: ‘Vanaf dag één wist ik dat Learncare de juiste keuze was’

Geplaatst op

Marion Backers werkt als beleids- en projectondersteuner bij de provincie Overijssel. Binnen die functie vervult ze verschillende rollen, waaronder die van levensfaseambassadeur. Eind 2022 zorgden de inflatie en de energiecrisis voor veel financiële problematiek in de maatschappij. Reden voor de provincie om Marion en haar collega een opleiding tot budgetcoach aan te bieden. In deze blog vertelt Marion waarom de keuze op Learncare Academy viel en hoe de opleiding is bevallen.

Levensfaseambassadeur

Als beleids- en projectondersteuner bij de provincie Overijssel vervul ik onder andere de rol van levensfaseambassadeur. Eind vorig jaar zagen we de financiële problematiek in de maatschappij toenemen door de inflatie en de energiecrisis. Als goed werkgever wilde de provincie iets doen om collega’s bij te kunnen staan als ook zij financiële problemen zouden gaan ervaren. De directie heeft daarover overleg gehad met HR. Zo ontstond het idee dat mijn collega-levensfaseambassadeur en ik de opleiding tot budgetcoach zouden gaan volgen, zodat we budgetcoaching kunnen aanbieden binnen onze organisatie. Vanaf het moment dat ik mijn eerste salaris kreeg, werk ik al met budgetten en overzichten, dus zo’n opleiding is echt iets voor mij. Ook mijn collega heeft affiniteit met financiën.

Klassikale opleiding tot budgetcoach

De keuze voor Learncare Academy als opleidingsinstituut kwam vanuit de organisatie, onder andere vanwege de samenwerking met externe budgetcoaches van Learncare. Natuurlijk heb ik zelf ook gekeken naar opleiders, en Learncare sprak ook mij het meest aan. Ik ben mijn hele werkende leven blijven leren, vaak via zelfstudie thuis, maar in dit geval koos ik heel bewust voor de klassikale opleiding. Vanaf dag één wist ik al dat het de juiste keuze was. De interactie met medestudenten, allemaal met hun eigen achtergrond, zorgde ervoor dat we veel van elkaar leerden. Er waren verschillende deelnemers die al ervaring hadden als bewindvoerder, anderen wilden als zelfstandig budgetcoach aan de slag. Die diversiteit en het feit dat je met mensen uit hetzelfde vakgebied kunt sparren, dat voedt de leerervaring enorm. Ook mijn collega, die heeft gekozen voor de e-learning, is dik tevreden.

Waardevolle leerervaring

Ik was heel blij met de docent van Learncare, Robert Westphal. Hij legde de lesstof helder uit en bracht veel eigen kennis en ervaring in het vakgebied met zich mee. Hij kon goed luisteren naar vragen en wist die goed te beantwoorden. Hij reageerde snel en bood ondersteuning waar je dat nodig had. Dat alles maakte de leerervaring nog waardevoller. Kortom, ik kan Learncare Academy van harte aanbevelen aan iedereen die op dit vlak een opleiding zoekt.

Meer weten?

Ben je ook op zoek naar een opleiding tot budgetcoach, schuldhulpverlener, beschermingsbewind of een andere training in de sociaal-financiële hulpverlening? Check dan ons aanbod. Onze opleidingen zijn online, virtueel, maar ook klassikaal! De eerste klassikale opleidingen gaan weer van start vanaf september. Inschrijven is nog mogelijk en er is plek op diverse locaties in Nederland.

16108