Nieuwe webinar vereenvoudiging beslagvrije voet en modernisering wetgeving boedel- en bankbeslag

Geplaatst op

Vanaf 1 januari 2021 zal de nieuwe Wet vereenvoudiging beslagvrije voet van kracht worden. Met deze wet zal de wijze waarop de beslagvrije voet berekend wordt, ingrijpend wijzigen. Naast de vereenvoudiging van de beslagvrije voet zal ook, naast de wijzigingen die al van kracht zijn geworden, de regelgeving rondom boedel- en bankbeslag sterk gemoderniseerd worden.

De beslagvrije voet zal vanaf 1 januari 2021 worden berekend aan de hand van de gezinssituatie en de inkomstengegevens die de deurwaarder uit de Basisregistratie Personen (BRP) en de Polisadministratie van het UWV haalt. Daarbij gaan er speciale regels gelden in bijzondere situaties zoals hoge woonlasten en wisselende inkomsten.

Een must voor financieel begeleiders en -hulpverleners

Voor financieel begeleiders en -hulpverleners is het een must gedetailleerd op de hoogte te zijn van deze wetswijzigingen. Door deelname aan het webinar is je kennis over deze wetswijzigingen up-to-date en ben je in staat je cliënt hierover adequaat te informeren en adviseren.

Bekijk hier deze nieuwe webinar. De webinar zal medio februari live gaan. Inschrijven is al wel mogelijk.

Geniet van veel voordeel

Voordelig je PE-punten behalen in 2021? Met het online PE-voordeel pakket heb je toegang tot maar liefst 15 webinars in 2021 over de meest actuele onderwerpen zoals: De Wet vereenvoudiging beslagvrije voet, de herziening van het beslag- en executierecht, de wijziging van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening, het Besluit gemeentelijke schuldhulpverlening, verdieping vrij te laten bedrag en nog veel meer. Bekijk hier het PE voordeel pakket en geniet van de meest actuele kennis.