Bewindvoerder? Zó word je dat (en hierom wil je dit)

Geplaatst op

Het is altijd weer een bijzonder moment, de datum waarop onze opleiding beschermingsbewind begint. Op 2 februari en 11 mei aanstaande, starten er weer 2 in respectievelijk Utrecht en Eindhoven. Geheel aangepast volgens de nieuwste wet- en regelgeving.

Bewindvoerder, een bijzondere baan


‘Eigenlijk doen we het vak van bewindvoerder tekort, als we het zomaar ‘een baan’ noemen’, aldus Stephanie Hesterman, eigenaar van Learncare Academy. ‘Het is voor velen immers een roeping, juist omdat je mensen helpt die (tijdelijk) niet in staat zijn om hun financiën zelf goed te regelen. Wanneer de rechtbank dan iemand onder bewind stelt, dan ondersteunt de bewindvoerder deze persoon en neemt de financiële administratie over. Hij beheert het vermogen, zorgt voor de betalingen en houdt algemene controle over de inkomsten en de uitgaven. Samenwerken met iemand die geestelijk of lichamelijk niet in staat is om financieel fit te blijven vraagt wel wat. En dat maakt het meer dan een baan. Veel meer.’ 

Hoe word je bewindvoerder?


‘Het is dankbaar werk, maar niet eenvoudig. Bewindvoerder wordt je dus ook niet zomaar. Dat er nogal wat onduidelijkheid is over de eisen blijkt uit de vele vragen die we van cursisten ontvangen. Deze vragen hebben we gebundeld op een speciaal daarvoor ingerichte pagina met de titel: ‘Hoe word je bewindvoerder?’ Op deze pagina zetten we alle relevante eisen rondom opleiding en werkervaring uiteen en we lichten in duidelijke taal de procedure van toelating toe. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan vooral contact met ons op, we help je graag’, besluit Stephanie.


“Gemiddeld scoort Learncare Academy een 8.7 gebaseerd op 55 reviews in de afgelopen 12 maanden.”

Beschermingsbewind: inschrijven kan nog


Je kunt nog inschrijven op de post hbo-opleiding beschermingsbewind, die je in 6 studiedagen van 9.00 tot 17.00 uur volledig voorbereid op dit boeiende en veelzijdige vak. Je hebt tijdens je werk regelmatig te maken met sociale, financiële en juridische aspecten. En dat betekent dat je veel kennis nodig hebt op financieel gebied.  Daarnaast is het onmisbaar om op de hoogte te zijn van de meest actuele fiscale wet- en regelgeving. Tot slot is het ook belangrijk om sociaal vaardig te zijn, zodat je op het juiste niveau gesprekken kunt voeren met je cliënt en de andere partijen die betrokken zijn. Dat allemaal, en méér leer je in deze veelzijdige opleiding. En waarom je dit zou willen? Omdat je hét verschil maakt in het leven van mensen. En misschien ook wel in dat van jezelf, omdat je voelt dat het er 100% toe doet waar jij elke dag mee bezigt bent… Vragen? Neem dan even contact met ons op.