Altijd up-to-date? Profiteer van het PE-voordeel

Geplaatst op

Ook dit jaar breiden we ons PE-voordeel uit met twee nieuwe interessante webinars: Vereenvoudiging beslagvrije voet en actualisatie schuldhulpverlening. Dat maakt dat jij in dit jaar maar liefst 15 webinars in totaal ontvangt!

Het PE- voordeel, de combinatie die slim borgt dat je alle relevante PE-punten haalt voor dat opleidingsjaar. Dit voordeel is het hele jaar geldig en daarmee is de eerste maand van het nieuwe jaar perfect om in te schrijven, omdat je dan zoveel mogelijk voordeel uit je (bescheiden) investering haalt. Als er gedurende het jaar updates zijn met betrekking tot wet- en regelgeving, dan worden deze continu meegenomen in de stof die we aanbieden. Dat geldt uiteraard ook voor de webinars, die overigens continu aangevuld worden als er actuele onderwerpen zijn. Zoals laatst bijvoorbeeld rondom de nieuwe wet vereenvoudiging beslagvrije voet.

PE-punten: in korte tijd up-to-date en belangrijk voor het vakgebied

Liever 1 of meerdere webinars inkopen? We zetten ze even helder voor je op een rij. Voor alle webinars geldt dat je 2 PE-punten voor BPBI, KIWA, NBPB, NVVBS en WSNP ontvangt.

 • Webinar actualisatie schuldhulpverlening. De schuldhulpverlening beleeft interessante tijden! Per 1 januari 2021 zijn er namelijk grote wijzigingen van kracht geworden. Schrijf direct in.
 • Webinar Belastingen. Wil je als expert je kennis bijspijkeren of wil je gewoonweg meer inzicht over het aanvragen van belastingen?
  Dan is deze webinar uitermate geschikt voor jou. Schrijf direct in.
 • Webinar beslag en executierecht. Aan de hand van uitgebreide ondersteuning, op de hoogte zijn van alle zaken op het gebied van invordering, schulden en beslag – en executierecht? Schrijf direct in.
 • Webinar coachen en motiveren. Hoe krijg ik de cliënt in beweging? Hoe neem ik een meer coachende rol aan? Hoe verbeter ik mijn gesprekstechnieken en vaardigheden? Hoe ga ik om met de emoties van een klant? Wat zijn de componenten van motiveren en hoe herken ik deze bij een klant? Herken je je in deze vragen? Wil je door gesprekstechnieken meer grip krijgen in het gesprek en op je cliënt? Wil je niet langer discussiëren of stuk lopen op de houding van de cliënt? Schrijf direct in.
 • Webinar echtscheiding. Tijdens het webinar wordt er aandacht besteed aan scheiden en schulden en aan wat er verandert in het jaar 2021. Schrijf direct in.
 • Webinar financiële gedragsverandering van cliënten. Merk je ook vaak teleurstellingen bij jezelf als je de cliënt opdrachten geeft en het wordt weer niet gedaan? Sta je van de zijlijn toe te kijken, mag je dan eigenlijk niets zeggen of aangeven om je cliënt verder te helpen? Nee, helemaal niet, maar hoever kun je dan gaan om je cliënt te helpen? Praktische tips en voorbeelden komen voorbij tijdens dit webinar. Schrijf direct in.
 • Webinar motiveren van cliënten. Ben je werkzaam als sociaal financiële hulpverlener of ga je deze functie binnenkort vervullen? Wil je effectief zijn in de omslag van proces- naar resultaatgericht werken? Heb je behoefte aan praktische handvatten om je cliënt te helpen daadwerkelijk gedrag te veranderen? Dan is dit webinar uitermate geschikt voor jou. Schrijf direct in.
 • Webinar omgaan met weerstand. Ben je werkzaam als sociaal financiële hulpverlener of ga je deze functie binnenkort vervullen? Wil je effectief zijn in de omslag van proces- naar resultaatgericht werken? Heb je behoefte aan praktische handvatten om je cliënt te helpen daadwerkelijk gedrag te veranderen? Schrijf direct in.
 • Webinar sociale zekerheid. Als er één onderwerp is waarbij de afgelopen jaren het nodige veranderd is én ook in de nabije toekomst nog zal veranderen, dan is dat de sociale zekerheid in Nederland wel. Weet hoe het zit! Schrijf direct in.
 • Webinar stresshantering bij mensen met schulden. In dit webinar ontvang je een korte uitleg over wat Mobility Mentoring® is en hoe jij dit kan toepassen binnen jouw vakgebied als sociaal financieel hulpverlener. Dit wetenschappelijke model handelt vanuit het gegeven dat chronische stress invloed heeft op menselijk gedrag, dus ook op financieel gedrag en gedrag tijdens hulpverleningssituaties. Schrijf direct in.
 • Webinar toeslagen. Wil je als expert je kennis bijspijkeren of wil je gewoonweg meer inzicht over het aanvragen van toeslagen? Schrijf direct in.
 • Webinar vereenvoudiging beslagvrije voet. Voor financieel begeleiders en -hulpverleners is het een must gedetailleerd op de hoogte te zijn van deze wetswijzigingen waaronder de wet vereenvoudiging beslagvrije voet. Door deelname aan het webinar is je kennis over deze wetswijzingen up-to-date en ben je in staat je cliënt hierover adequaat te informeren en adviseren. Schrijf direct in.
 • Webinar verdieping VTLB. Dit webinar waarin de wet vereenvoudiging beslagvrije voet zal worden behandeld is, vanwege de wijzigingen die per 1 januari zijn ingegaan, zeer actueel. En daarnaast blijft ook het (gratis te lezen) verhaal van onze ervaren docent Fokke, onverminderd waardevol voor sociaal-financieel adviseurs die alles willen weten over de belangrijke wijzigingen. Schrijf direct in.
 • Webinar voorlopige voorzieningen, dwangakkoord en breed moratorium in de praktijk. In dit webinar krijg je verdiepende informatie over voorlopige voorzieningen, het “moratorium”, het dwangakkoord en het brede moratorium zoals die in de praktijk van de schuldhulpverlening kunnen worden toegepast. Schrijf direct in.
 • Webinar zorgstelsel. Elk jaar wijzigt de zorg in Nederland. Als sociaal financiële hulpverlener is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van deze wijzigingen. Op deze manier kun je je cliënt optimaal begeleiden. Schrijf direct in

Opleiding: start het jaar goed (maar vooral slim)

Januari is in opleidingsland altijd een bijzondere maand. Zo zijn we zelf achter de schermen niet alleen druk bezig zijn met het actualiseren van alle lesstof. Ook cursisten zien het nieuwe jaar vaak als een mooie kans om hun opleidingskalender voor dat jaar weer op peil te brengen. En dat kan nog behoorlijk uitdagend zijn, omdat het nieuwe jaar ook op werkgebied vaak hectisch is. Bijvoorbeeld omdat er nieuwe projecten starten of zoals nu omdat corona van ons allen vraagt om nog steeds op afstand met elkaar samen te werken. En dat vraagt nu eenmaal om een andere energie. 

E-learnings groot voordeel

Een groot voordeel van een e-learning als opleiding zijn daarnaast uiteraard de PE-punten die je ermee kunt behalen. Ook nu het klassikaal les volgen van lessen als gevolg van het coronavirus tijdelijk niet mogelijk is, hoef je niet te wachten met het opfrissen of uitbreiden van je kennis. Door toch alvast online te starten ben je al snel weer helemaal op de hoogte van de laatste wijzigingen. 
Zo kun je bijvoorbeeld inschrijven voor de e-learning (assistent) beschermingsbewind of de e-learning budgetcoach NEN 8048. Maar ook de e-learning debtcoach en schuldhulpverlener NEN 8048  blijken onverminderd in trek. Hier vind je alle e-learnings helder op een rijtje.

En heb je vragen over één van bovenstaande opleidingen? Neem dan even rechtstreeks contact met ons op via 085 273 5869