To do op het strand: nadenken over je loopbaan voor een fantástisch najaar

Geplaatst op

Is het je weleens opgevallen hoe lastig het maken van keuzes soms is? Er zijn zóveel mogelijkheden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Dat is niet zo erg als het gaat om de simpele dingen in het leven: welk kledingstuk kies je ‘s ochtends en wat voor maaltijd zet je ‘s avonds op tafel? Belangrijker wordt het wanneer het gaat om je loopbaan.

De tijd vliegt

Want hoeveel tijd je ook lijkt te hebben, de jaren vliegen voorbij en voor je het weet heb je mooie kansen laten lopen. Neem het voorbeeld van onze cursisten die starten met de opleiding budgetcoach: een prima opleiding die je helemaal klaarstoomt om goed aan de slag te gaan. Wanneer je vervolgens niet zo nu en dan nadenkt over de mogelijkheden binnen je loopbaan, dan zou je zomaar je kans om als goed opgeleide schuldhulpverlener aan de slag te gaan kunnen laten lopen. Terwijl deze verdiepingsslag op het vak budgetcoaching jou (en daarmee je cliënten) veel kan brengen. 

Wat wil jij?

In een eerder blog hebben we al geschreven over de opvallend hoge belangstelling uit de markt voor het vak budgetcoach. Dat heeft alles te maken met de coronaperiode die veel mensen voor een financiële uitdaging stelde. Er zijn nogal wat budgetcoaches met verstand van zaken nodig die alles in goede banen leiden. Maar blijf wel bij jezelf, laat je niet leiden puur door de vraag uit de markt. Want misschien ben jij wel veel meer in de wieg gelegd voor het vak Budget Life Planner. Of gaat je hart juist sneller kloppen als je ondernemers met schulden kunt begeleiden. Waar het om gaat is dat je je goed laat informeren over wat de verschillende vakgebieden met bijbehorende opleidingen inhouden. Waar de één meer energie krijgt van een coachende rol, is de ander juist liever op een wat meer zakelijke manier met de cliënt bezig. Alles is goed, zolang je maar de keuze maakt die bij je past. Want alleen dan wordt je echt goed in je vak. Wanneer je bijvoorbeeld graag mensen helpt, dan ben je waarschijnlijk geschikter als budgetcoach dan als schuldhulpverlener. Deze laatste treedt immers meer op als mediator dan als hulpverlener náást de cliënt. 


September: start nieuw opleidingsjaar

In september starten er weer mooie opleidingen die je mogelijk verder helpen in je loopbaan. Het gaat er vooral om dat je bewust keuzes maakt en nadenkt over de mogelijkheden. En het hoeft lang niet altijd om een klassikale variant te gaan. Ook e-learnings, webinars, masterclasses en het PE-voordeelpakket, zijn uitstekende varianten die je verder helpen op je pad.

Twijfel je? Of wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee. 

PS Hier vind je meer informatie over het actueel houden van je PE-punten.