Bewindvoerder, iets voor jou? Start na de zomer met de opleiding!

Geplaatst op

Bewindvoerder, iets voor jou? Start na de zomer met de opleiding!

Wanneer iemand zijn financiën niet (meer) goed zelf kan regelen, kan de rechter hem onder bewind stellen. Een ingrijpende maatregel, want iemand die onder bewind is gesteld kan niet meer beschikken over zijn eigen geld. Een bewindvoerder neemt deze taak over, houdt controle over de inkomsten en uitgaven en helpt de cliënt om zijn (financiële) leven weer op de rit te krijgen.

Mooi, maar niet makkelijk
Een dankbare taak dus. Maar je kunt je ongetwijfeld ook voorstellen dat het werk lang niet altijd eenvoudig is. Als bewindvoerder krijg je immers te maken met mensen die het emotioneel zwaar hebben. Dat betekent dat je over een flinke dosis inlevingsvermogen en geduld moet beschikken. En ook je communicatieve vaardigheden zullen af en toe flink op de proef worden gesteld!

Praktijkgerichte opleiding
In onze opleiding Beschermingsbewind krijg je alle kennis en vaardigheden aangereikt die je als professioneel civiel bewindvoerder nodig hebt. In 6 weken tijd leer je niet alleen hoe je de financiën van iemand overneemt, structureert en beheert, maar ook hoe je op de juiste wijze gesprekken voert met je cliënt, zodat je hem optimaal kunt begeleiden. Kortom, een zeer praktijkgerichte opleiding, waarbij je volop gelegenheid krijgt om de theorie in de praktijk te oefenen.

Nieuwsgierig geworden?
Benieuwd of het vak van bewindvoerder iets voor jou is? Hier lees je meer over het vak, de opleiding en de toelatingseisen. In oktober gaan we weer met een nieuwe opleiding van start. Klik hier om je daarvoor direct aan te melden.

Alvast online aan de slag?
Dat kan met onze online opleiding tot beschermingsbewind. Bekijk hier de online opleiding tot beschermingsbewind.

Liever eerst nog wat meer informatie? Dat kan natuurlijk ook. Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag alles wat je weten wilt!