Ken je dat gevoel van die frisse wind door je huis? Dat kun je ook ervaren met je opleidingsplannen…

Geplaatst op

We kennen allemaal dat gevoel van lente: deuren open, vogels die ‘s morgens al te horen zijn en dat gevoel van voorjaarsschoonmaak voor een frisse start. Precies dat gevoel omschrijven onze cursisten die gedreven met hun opleidingsplan bezig zijn. Aan het begin van het jaar bekijken ze welke opleidingen, masterclasses of e-learnings ze willen volgen en op die manier behalen ze door het jaar heen eenvoudig en zonder stress hun PE-punten. Omdat we weten dat het gros van de studenten (begrijpelijk) nét wat minder gestructureerd te werk gaat, zetten we de belangrijkste opleidingen in dit blog helder op een rijtje.

Opleiding Beschermingsbewind (aangepaste, mildere toelatingseisen!)

Soms is iemand niet (meer) in staat om zijn financiën zelf goed te regelen. Vaak komt dit door geestelijke of lichamelijke problemen. De rechtbank kan iemand dan onder bewind stellen. Een bewindvoerder ondersteunt deze persoon en neemt de financiële administratie over. Hij beheert het vermogen, zorgt voor de betalingen en houdt controle over de inkomsten en uitgaven. Een bewindvoerder ondersteunt deze persoon en neemt de financiële administratie over. Hij beheert het vermogen, zorgt voor de betalingen en houdt controle over de inkomsten en uitgaven. Je weet misschien wel dat de vooropleidingseisen aan de opleiding hoog zijn. Maar er is goed nieuws:  er is bepaald dat werkervaring als budgetbeheerder of schuldhulpverlener voor maximaal één jaar wordt meegewogen in het oordeel. Naar de opleiding

“Het is bijna 1 maart! Dan kun je maximaal 1.000 euro STAP-budget subsidie ontvangen voor een opleiding. We krijgen steeds meer vragen over hoe het STAP-budget aan te vragen is en of ons aanbod ook toegekend is. Het antwoord is ja! Ook ons aanbod is toegekend voor het STAP-budget. De aanvraag kan je ook nu al starten.
Tijdens deze online informatie bijeenkomst informeren wij je graag verder over hoe het STAP-budget aan te vragen is en kun je uiteraard al je vragen stellen. Live of via de chat.

Zien wij jou op 22 februari 2022 om 19.30 uur online?

Opleiding Budgetcoach (veel werkaanbod, je kunt direct aan de slag!)

Gezien het feit dat een groeiend aantal mensen de grip op hun geld verliest vanwege verlies van inkomen, de coronacrisis of vele andere gebeurtenissen, zien wij een stijgende vraag naar budgetcoaches. Meer uitgeven dan er binnenkomt en het overzicht kwijt raken over eigen geldzaken, leiden uiteindelijk tot financiële problemen. Een gecertificeerd budgetcoach kan mensen helpen om hun financiën weer in balans te krijgen. Dat kan problematische schulden en administratieve chaos voorkomen. Met de juiste budgetbegeleiding hebben de meeste mensen hun geldzaken vaak snel weer op de rit. Naar de opleiding

Opleiding Budget Life Planner (zó leer je het van A tot Z)

Welke mensen doen een beroep op de Budget Life Planner? In de praktijk komen zowel jongeren, volwassenen als ouderen bloot te staan aan onverwachte gebeurtenissen, die het financiële krachtenveld aanmerkelijk kunnen veranderen. Zeker als men al eens te maken heeft gehad met Budgetcoaching of Schuldhulpverlening zal er behoefte aan inzicht en controle op langere termijn ontstaan.

Gebeurtenissen als werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, overlijden en echtscheiding zijn immers niet leeftijdsgebonden, maar hebben wel veel impact op de financiële huishouding. Het onderkennen van de behoefte is de eerste stap, tijdig inschakelen van de Budget Life Planner de volgende.

Deze opleiding leidt je in 2 tot 3 maanden op tot onafhankelijk budget life planner. Naar de opleiding

Opleiding schuldhulpverlener (het complete plaatje in beeld!)

Mensen met problematische schulden zijn vaak niet in staat om zélf de draad weer op te pakken. Daardoor stapelen de problemen zich op, tot ze uiteindelijk niet meer te overzien zijn. Dat kan dramatische gevolgen hebben – niet alleen voor de persoon zélf, maar voor het hele gezin. Een schuldhulpverlener begeleidt mensen die in ernstige financiële problemen zijn geraakt. Als bemiddelaar tussen schuldenaar en schuldeisers gaat hij op zoek naar oplossingen voor de financiële problemen van de cliënt.

Deze opleiding leidt je in 3 maanden op tot professioneel schuldhulpverlener met het erkende Kiwa-vakbekwaamheidscertificaat NEN 8048. Eerstvolgende opleiding start op 07-03-2022 virtueel. Inschrijven kan nog >> 

Kies ook voor die frisse start

Wil jij, net als bijvoorbeeld Menno, Imke of Andreas die je voorgingen, ook een frisse start van dit opleidingsjaar? En heb je zin en energie om je kennis en ervaring uit te breiden dan ben je bij ons aan het juiste adres! En wil je liever even persoonlijk overleggen? Bijvoorbeeld omdat je niet precies weet welke opleiding het beste bij je past? Bel dan even met 085 27358 69 of stuur een e-mail naar info@learncare.nl. We helpen je graag met je voorjaarsschoonmaak! 

16108