Korte kennisboost: de nieuwe Masterclass krachtig taalgebruik met NLP start op 30 november aanstaande

Geplaatst op

‘We zijn binnen ons bedrijf continu op zoek naar nieuwe opleidingen. Daarbij luisteren we goed naar wat onze cursisten aan ons vragen. Naast de inhoudelijke opleidingen, webinars, PE-pakketten en masterclasses die zich voornamelijk richten op het vak van de sociaal financieel adviseur, blijkt er behoefte aan een inhoudelijk sterke variant gericht op NLP, voluit Neuro-Linguïstisch Programmeren. En daar hebben we gehoor aan gegeven door de nieuwe Masterclass krachtig taalgebruik met NLP  te ontwikkelen, samen met onze ervaren docent Bart Seegers.’ Aan het woord is Stephanie Hesterman mede eigenaar van Learncare Academy.

Moeilijke uitleg in gewone taal

‘Het is, juist in de complexe wereld van sociaal financieel advies, belangrijk om mensen in begrijpelijke taal uit te leggen wat de financiële gevolgen van bepaalde keuzes zijn. Wanneer iemand onder druk staat dan is hij wellicht geneigd om toch die ene vakantie te boeken om even te kunnen ontspannen. Terwijl juist die extra aflossing op die lening een betere keuze zou zijn omdat dit structureel rust geeft. Klinkt logisch, maar deze boodschap dringt past echt door als je, als adviseur, budgetcoach of schuldhulpverlener, in staat bent om intrinsiek te motiveren’, vervolgt Stephanie. ‘En om dat te kunnen is het belangrijk om op NLP-niveau met iemand te kunnen communiceren. In ons vorige blog, dat op 2 november is verschenen, hebben we daarom al uitgebreider stilgestaan bij de term NLP, de verschillende onderdelen daarbinnen en de bewustwording van waarnemingen, gedachtepatronen en gedrag.’ 

Kleine groep, maximaal resultaat

Binnen Learncare Academy werken we graag met kleine groepen. Dit heeft als voordeel dat er, zowel tijdens de online als de fysieke meetings, veel aandacht kan zijn voor het individu. Enerzijds omdat de docent veel tijd aan de verschillende deelnemers kan geven omdat de groep niet zo groot is en anderzijds omdat de deelnemers zelf zich vrij voelen om te sparren, vragen te stellen of een bepaalde casus voor te leggen. Dat is in een grote groep toehoorders vaak nét even anders. Zeker voor hen die wat introverter zijn aangelegd. De waardering van dit kleinschalige karakter zien we ook steeds terugkomen in de beoordelingen die cursisten ons geven.

Word jij NLP-proof?

Wanneer je eenmaal kennis hebt gemaakt met NLP, dan ziet de wereld er blijvend anders uit. Misschien ken jij het voorbeeld van Amerikaans auteur Stephen Covey wel, over het scherp houden van de zaag. Ook dat is zo’n verhaal dat je niet meer vergeet als je dit eenmaal gelezen hebt.

Covey, onder meer bekend van de bestseller The Seven Habits of Highly Effective People, deelt in dit boek het verhaal van een houthakker die druk bezig is een boom om te zagen. Wanneer een voorbijganger vraagt waarom de houthakker zich zo in het zweet werkt, antwoordt deze: ‘Ik moet deze boom snel omzagen.’ Als de voorbijganger vraagt waarom de houthakker dan niet even zijn zaag aanscherpt zodat het sneller gaat, antwoordt deze dat hij geen tijd heeft. Want zijn boom moet zo snel mogelijk omgezaagd worden. Hij heeft dus zeker geen tijd om de zaag aan te scherpen…

Moraal van het verhaal? Door soms met afstand naar een situatie te kijken houd je de zaag scherp. En daarmee bereik je eenvoudiger je doel. 

Als je dit verhaal eenmaal kent, zal je merken dat het regelmatig gedeeld wordt online, in gesprekken en op de werkvloer. Op gegeven moment, althans zo werkt het bij velen, vraag je jezelf soms ineens af of je je eigen zaag wel scherp houdt. Precies zo werkt het met Neuro-Linguïstisch Programmeren: als je eenmaal kennis hebt genomen van dit fenomeen, dan pas je het als vanzelf toe in je leven, zowel zakelijk als privé. Je bekijkt de wereld en hoe mensen op bepaalde situaties reageren voortaan met andere ogen. 

Gun jezelf NLP

Soms kom je zo’n opleiding tegen die je alleen al puur voor jezelf, voor je eigen ontwikkeling zou willen doen. De Masterclass krachtig taalgebruik met NLP is zo’n opleiding. We nodigen je van harte uit om jezelf dit cadeau te geven. En, als je dat nét wat teveel van het goede vindt, doe het dan voor je cliënten. Wil je meer info? Of twijfel je nog ergens over? Heb je vragen die je niet terug vindt op de website? Laat het ons dan weten en bel met 085 273 58 69 of stuur een e-mail naar info@learncare.nl. We kijken uit naar je bericht! 

16108