Nieuwe Masterclass krachtig taalgebruik met NLP helpt sociaal financieel adviseurs beter helpen

Geplaatst op

Voor een sociaal financieel hulpverlener zijn goede communicatieve vaardigheden onmisbaar. Je kunt immers wel weten hoe bepaalde fiscale regels in elkaar zitten, als je het niet in gewoon Nederlands aan je cliënt uit kunt leggen dan werkt het niet. Juist vanwege dit belang hebben we deze nieuwe Masterclass krachtig taalgebruik met NLP ontwikkeld. Binnen deze Masterclass krijg je precies die tools die je nodig hebt om krachtig taalgebruik in te zetten tijdens de gesprekken met je cliënt. En dan op zo’n manier dat de cliënt weet wat jouw rol is, maar tegelijkertijd beseft dat hij degene is die zichzelf moet helpen. Dat inzicht en dat zelfvertrouwen wil je meegeven aan je cliënt, zodat de financiële problemen waar deze persoon mee te kampen heeft zo snel mogelijk van de baan zijn.

Je PE-punten halen? Schrijf je hier in voor de nieuwe Masterclass krachtig taalgebruik met NLP

NLP, wat is dat ook alweer?

De term NLP zingt al langere tijd rond, maar weet jij wat het precies is? NLP staat voor Neuro-Linguïstisch Programmeren en gaat over de manier waarop we de wereld om ons heen waarnemen én hoe we daar vervolgens op reageren. De term ‘Neuro’ verwijst dan naar het samenspel tussen onze zintuigen en ons brein. De term ‘Linguïstisch’ gaat meer over onze taal en andere non-verbale vormen van communicatie. De term ‘Programmeren’ tot slot, gaat over het ontdekken van onze automatische denk- en gedragspatronen en het vermogen om deze te veranderen. Mensen die NLP gebruiken in hun dagelijkse praktijk, zijn zich bewust van waarnemingen, gedachtepatronen en gedrag. Je kunt alleen dán blijvende veranderingen in je communicatie en gedrag aanbrengen als je dit bewustzijn ervaart en als je openstaat voor verandering. Je kunt je ongetwijfeld voorstellen hoe toepasbaar en belangrijk dit is in je adviespraktijk als sociaal financieel hulpverlener. 

Een stukje humor en praktijkvoorbeelden

‘Bart geeft de cursus op een zodanige manier dat iedereen bij de les blijft. Het groepje was vrij klein, dat was heel prettig.’

‘De docent legde de materie helder uit, doorspekt met vele praktijkvoorbeelden en, ook fijn, af en toe een stukje humor!’

Bart Seegers, ervaren docent, Learncare Academy

Bart Seegers, docent Learncare Academy


Najaar? Dé tijd voor het volgen van de allerlaatste Masterclasses van dit jaar

Het najaar is dé tijd voor het volgen van een Masterclass. Nu buiten de bladeren vallen is het binnen goed toeven. Zon, zee en zwembad liggen achter ons en als het buiten vroeger donker wordt is het geen straf om binnen te blijven. Een Masterclass leid je in een korte periode op en geeft je diepgaande informatie over het onderwerp van jouw keuze.

Studente Nathalie vertelt het volgende over het volgen van een Masterclass:

‘De Masterclass was voor mij vooral een opfristraining en dat is inderdaad goed bevallen. Door de coronaperiode heb ik deze masterclass thuis gevolgd in plaats van op locatie. En dat ging prima. Al was het alleen al omdat ik tussendoor even de hond uit kon laten’, lacht Nathalie. ‘Daarnaast vond ik de interactie met de andere cursisten heel prettig. Zij hebben vanuit hun eigen vakgebied, zoals het bankwezen of het notariaat, ook weer interessante verhalen te vertellen.’ Haar hele verhaal lees je hier

Onderstaand vind je een overzicht van onze allerlaatste Masterclasses van dit jaar. En heb je vragen? Neem dan vooral contact met ons op.

Masterclasses

SoortDatumLocatieInschrijven
Life events, de gevolgen van echtscheiding en overlijden11-11-2021UtrechtKlik hier
Life events, de gevolgen van werkloosheid, ziekte en oudedag16-11-2021UtrechtKlik hier
WSNP17-11-2021UtrechtKlik hier
Sociale zekerheid18-11-2021UtrechtKlik hier
Zorgstelsel18-11-2021UtrechtKlik hier
Echtscheiding19-11-2021Virtual classroomKlik hier
Omgaan met cliënten met sociaal psychische problematiek23-11-2021ZwolleKlik hier
Zorgstelsel26-11-2021Virtual classroomKlik hier
Krachtig taalgebruik met NLP30-11-2021UtrechtKlik hier
Timemanagement08-12-2021Virtual classroomKlik hier
Erven en schenken09-12-2021Virtual classroomKlik hier 
Coachen en motiveren13-12-2021UtrechtKlik hier
Sociale zekerheid14-12-2021Virtual classroomKlik hier


Bekijk alle PE-punten, we zetten ze overzichtelijk voor je op een rijtje

Visual_masterclasses_nov_dec_pe punten_2021_zonder belastingen.jpg

Ben je benieuwd naar wat anderen over onze opleidingen zeggen? Bekijk dan de verschillende verhalen van onze cursisten. Zoals dat van docent Imke, budgetcoach Caroline of ondernemer Ellen. En wil je graag persoonlijk advies, bel of mail dan even met onze opleidingscoördinator Diana Schellekens. Zij denkt graag vrijblijvend met je mee zodat je de opleiding kiest die bij je interesse en gezinsleven en/of drukke baan past.