VTLB calculator juli 2022 – werken als budgetcoach?

Geplaatst op

In dit bomvolle nieuwsbericht vind je een aantal belangrijke ontwikkelingen terug; zo is het VTLB juli 2022 uit met daarin een nieuw rekentool. De energierekeningen die blijven stijgen en een handige toolkit die je daarbij kan helpen. We vertellen je meer over het STAP-budget die binnen 2,5 uur op was en wat je nu kunt doen. De groei van ons zusterbedrijf budgetcoach.nl betekent kansen voor jou als budgetcoach en niet te vergeten vandaag is de laatste dag om te kunnen profiteren van de 10% vroegboekkorting. Lees snel verder:

VTLB rapport en calculator juli 2022 

Het nieuwe rapport en calculator juli 2022 zijn beschikbaar. Nieuw is de ‘rekentool inkomen partner niet bekend‘. Hiermee kun je toch het VTLB berekenen, ook al geeft de partner geen inzage in zijn/haar inkomen. De handleiding legt uit hoe te werk te gaan. Alle wijzigingen m.b.t. het rapport en de calculator vind je terug in het nieuwsbericht van de WSNP. 

Op de achtergrond zullen wij weer druk bezig zijn met het lesmateriaal te updaten. Dit geldt voor alle opleidingen, masterclasses, webinars en examentrainingen. Er komt altijd een hoop kijken bij deze wijzigingen. KIWA zal vanaf september de wijzigingen meenemen in het examen. 
Binnenkort komen wij met een gloednieuw webinar over de wijzigingen VTLB juli 2022 waarbij je snel en gemakkelijk weer up-to-date bent. Houd onze nieuwsberichten in de gaten!

Het derde STAP-budget tijdvak binnen 2,5 uur op

Wat was het STAP-budget dit keer weer erg snel op! Een aantal van de aanmeldingen van onze cursisten zijn goedgekeurd, maar ook een aantal niet. Heb je een bericht ontvangen over een afwijzing van het UWV? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Wij ontvangen hierover namelijk geen bericht van het UWV. Je kunt alsnog een nieuwe aanvraag starten voor het vierde tijdvak wat 01 september van start gaat. Wij maken dan een nieuw aanmeldbewijs voor je aan. In het geval van een klassikale opleiding met startdatum is het belangrijk om te kijken in welk tijdvak je de aanmelding doet.

Aanmelden is kosteloos, ook als het blijkt dat je geen STAP-budget subsidie ontvangt. Hoe dit verder in zijn werking gaat en welke voorwaarden er zijn? We vertellen je er alles over tijdens de online STAP bijeenkomst.

Allerlaatste dag 10% vroegboekkorting

Op al onze klassikale, virtuele opleidingen en masterclasses in het najaar 2022 ontvang je 10% korting. Deze korting kan ook gecombineerd worden met het STAP-budget. Daarmee volg je nu dus een opleiding extra voordelig. De aanbieding is alleen vandaag nog geldig..

Korting in combinatie met het STAP-budget
10% korting ontvangen en ook nog eens €1000,- STAP-budget subsidie? Dat kan! T/m 07 juli 2022 is deze mooie aanbieding geldig. Meld je aan via onze website, kies bijvoorbeeld een klassikale opleiding tot budgetcoach van €1599,- ontvang 10% korting met de vouchercode VROEGBOEKKORTING2022 en kies tijdens de facturatie voor de betaalwijze STAP-budget. Je ontvangt dan voor het resterende bedrag een factuur en je aanmeldingsbewijs.

Voorwaarden vroegboekkorting

  • De actie is niet geldig in combinatie met andere kortingen
  • De actie is niet geldig op examens, online examentrainingen, lesmateriaal, e-learning opleidingen en webinars.
  • De actie geldt voor klassikale, virtuele opleidngen en masterclasses in het najaar 2022
  • De actie is geldig in combinatie met het STAP-budget. Bekijk goed in welk tijdvak je de aanmelding doet
  • De korting is niet geldig op al ingeschreven opleidingen

Energieprijzen blijven stijgen 

De energieprijzen zijn weer gestegen vanaf 01 juli 2022. Er gaan geluiden rond dat de energietoeslag verhoogd gaat worden naar 1.300 euro. Dit is nog niet toegezegd door het kabinet. De overheid heeft een toolkit ontwikkeld waarin informatie verzameld staat over de stijgende energiekosten. Handig voor jouw als sociaal-financieel adviseur om door te nemen en tips uit te halen.

Op zoek naar een baan als budgetcoach?

Voor een aantal (nieuwe) opdrachtgevers en projecten zijn wij bij onze zusterbedrijf budgetcoach.nl op zoek naar budgetcoaches in de volgende regio’s:

  • Noord-Brabant
  • Regio Arnhem
  • Amsterdam-Noord

Iedere dag werken we met een groot team van budgetcoaches om armoede de wereld uit te helpen. Sluit jij je aan bij ons team?
Meer informatie over de opleiding? Bekijk hier de opleiding tot budgetcoach

Opleidingen en masterclasses met korting

Opleidingen 

SoortDatumLocatieInschrijven
Budgetcoach NEN 8048 09-09-2022AmsterdamKlik hier
Schuldhulpverlener NEN 8048 Kiwa12-09-2022UtrechtKlik hier
Beschermingsbewind02-11-2022EindhovenKlik hier
Begeleiden van ondernemers met schulden09-11-2022UtrechtKlik hier
Budgetcoach NEN 8048 14-11-2022VirtueelKlik hier

Masterclasses

SoortDatumLocatieInschrijven
Verdieping VTLB09-09-2022UtrechtKlik hier 
Belastingen23-09-2022UtrechtKlik hier 
Stresshantering bij mensen met schulden27-10-2022UtrechtKlik hier 
Opfristraining schuldhulpverlening28-10-2022AmsterdamKlik hier 
Echtscheiding07-11-2022VirtueelKlik hier