Heb jij de regie over je eigen loopbaan? Mét info over het STAP-budget, dat bijna van start gaat

Geplaatst op

De maanden januari en februari zijn voorbij, het is een mooie periode van zo’n week of acht om terug te kijken op de door jou bereikte doelen. In deze tijd waarin er op allerlei gebieden vóór je wordt besloten, kan het prettig zijn om zélf de regie te nemen. Stel jezelf bijvoorbeeld de volgende vragen: hoe vind je dat je het begin van 2022 opgepakt hebt? Heb je gedaan wat je doen wilde, of ben je veel tijd verloren met minder belangrijke randzaken? In hoeverre heb je in beeld hoe je ervoor staat met je PE-punten? En, wanneer je zelfstandig bent, ben jij dan een van die ondernemers die sterk zijn in plannen en dús het meest duurzaam succesvol zijn? Of heb je misschien net dat zetje in je rug nodig?  In dit blog zetten we graag de belangrijkste opleidingen voor je op een rij en praten we je bij over belang van regie. Ook staan we stil bij het STAP-budget van maar liefst € 1.000, dat vanaf 1 maart ingaat. Je kunt alvast inschrijven!

Regie naar twee kanten toe

De mens die in control is ervaart balans. En daarmee vaak ook een gevoel van overzicht, invloed hebben en innerlijke rust. Overdag wordt er hard gewerkt en gestudeerd, ‘s avonds ontspannen en na een goede nachtrust is men klaar voor een nieuwe dag vol activiteiten. Het nemen van regie gaat dan overigens naar twee kanten toe. Want enerzijds gaat dit over jou als cursist, kijkend naar je opleidingsplan en loopbaan, maar anderzijds geldt dit ook voor de cliënt die op een bepaald punt staat in zijn of haar leven. We kennen immers allemaal verhalen over life events zoals het verliezen van een baan, overlijden van een naaste, het doormaken van een scheiding, met pensioen gaan of ziek worden. Het zijn stuk voor stuk grote events die veel invloed kunnen hebben op de balans in ons dagelijks leven. Een goed opgeleide sociaal financieel adviseur kan dan een belangrijke rol spelen in het leven van een cliënt. 

E-learning in 7 losse modules (incl. 12 Kiwa PE-punten)

Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor de e-learning van Budget Life Planner, dan kun je de zeven modules los van elkaar volgen. Dat is fijn voor jou als cursist, bijvoorbeeld wanneer je al veel van sociale zekerheid weet omdat je de opleiding tot budgetcoach al hebt gevolgd. Dat is ook de manier waarop we met onze opleidingen om willen gaan, door je niets onnodig te laten volgen, maar aandacht te geven daar waar het nodig is. Uiteraard is er ook een klassikale variant, mocht dat je voorkeur hebben.

Of ga jij als gedegen bewindvoerder aan de slag?

Soms is iemand niet (meer) in staat om zijn financiën zelf goed te regelen. Vaak komt dit door geestelijke of lichamelijke problemen. De rechtbank kan iemand dan onder bewind stellen. Een bewindvoerder ondersteunt deze persoon en neemt de financiële administratie over. Hij beheert het vermogen, zorgt voor de betalingen en houdt controle over de inkomsten en uitgaven. Een bewindvoerder ondersteunt deze persoon en neemt de financiële administratie over. Hij beheert het vermogen, zorgt voor de betalingen en houdt controle over de inkomsten en uitgaven. Je weet misschien wel dat de vooropleidingseisen aan de opleiding hoog zijn. Maar er is goed nieuws:  er is bepaald dat werkervaring als budgetbeheerder of schuldhulpverlener voor maximaal één jaar wordt meegewogen in het oordeel. 

Ja, ik wil meer lezen over deze opleiding tot bewindvoerder

Word jij de állerbeste budgetcoach met NEN 8048 certificering?

Gezien het feit dat een groeiend aantal mensen de grip op hun geld verliest vanwege verlies van inkomen, de coronacrisis of vele andere gebeurtenissen, zien wij een stijgende vraag naar budgetcoaches. Meer uitgeven dan er binnenkomt en het overzicht kwijt raken over eigen geldzaken, leiden uiteindelijk tot financiële problemen. Een gecertificeerd budgetcoach kan mensen helpen om hun financiën weer in balans te krijgen. Dat kan problematische schulden en administratieve chaos voorkomen. Met de juiste budgetbegeleiding hebben de meeste mensen hun geldzaken vaak snel weer op de rit. 

Ja, ik wil meer lezen over deze opleiding tot budgetcoach

Help jij mensen weer op weg tijdens ingrijpende life events als Budget Life Planner?

Welke mensen doen een beroep op de Budget Life Planner? In de praktijk komen zowel jongeren, volwassenen als ouderen bloot te staan aan onverwachte gebeurtenissen, die het financiële krachtenveld aanmerkelijk kunnen veranderen. Zeker als men al eens te maken heeft gehad met Budgetcoaching of Schuldhulpverlening zal er behoefte aan inzicht en controle op langere termijn ontstaan.

Gebeurtenissen als werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, overlijden en echtscheiding zijn immers niet leeftijdsgebonden, maar hebben wel veel impact op de financiële huishouding. Het onderkennen van de behoefte is de eerste stap, tijdig inschakelen van de Budget Life Planner de volgende.

Deze opleiding leidt je in 2 tot 3 maanden op tot onafhankelijk budget life planner. 

Ja, ik wil meer lezen over deze opleiding tot Budget Life Planner

Geef jij mensen met problematische schulden weer rust als ervaren schuldhulpverlener?

Mensen met problematische schulden zijn vaak niet in staat om zélf de draad weer op te pakken. Daardoor stapelen de problemen zich op, tot ze uiteindelijk niet meer te overzien zijn. Dat kan dramatische gevolgen hebben – niet alleen voor de persoon zélf, maar voor het hele gezin. Een schuldhulpverlener begeleidt mensen die in ernstige financiële problemen zijn geraakt. Als bemiddelaar tussen schuldenaar en schuldeisers gaat hij op zoek naar oplossingen voor de financiële problemen van de cliënt.

Deze opleiding leidt je in 3 maanden op tot professioneel schuldhulpverlener met het erkende Kiwa-vakbekwaamheidscertificaat NEN 8048. 

Ja, ik wil meer lezen over deze opleiding tot schuldhulpverlener
Of kies voor de e-learningsvariant

Het STAP-budget gaat in op 1 maart: weet jij al hoe het zit?

Vanaf 1 maart kun je maximaal 1.000 euro STAP-budget subsidie ontvangen voor een opleiding. We krijgen steeds meer vragen over hoe het STAP-budget aan te vragen is en of ons aanbod ook toegekend is. Uiteraard beschikt ook Learncare Academy over het NRTO-keurmerk wat betekent dat we geaccrediteerd opleider voor het STAP-budget zijn. Vanaf 1 maart aanstaande is de vergoeding aan te vragen via het STAP-portaal. Inschrijven voor een opleiding kan al wel. Zo kun je kiezen voor de opleiding tot gecertificeerd budgetcoach  of de opleiding tot gecertificeerd schuldhulpverlener. Maar ook een e-learning schuldhulpverlener NEN 8048 Kiwa of de e-learning budgetcoach NEN 8048 Kiwa behoren tot de mogelijkheden. Of kies voor de opleiding beschermingsbewind of begeleiden van ondernemers met schulden

Neem contact op

Heb je vragen, over het STAP-budget of iets anders,  bel dan met 085 273 58 69 of stuur een bericht naar info@learncare.nl. We wensen je veel succes toe!