Online opleidingen om je (verder) te specialiseren als sociaal-financiële hulpverlener

Geplaatst op

Bij Learncare Academy bieden we een groot aantal online opleidingen, ook wel e-learnings genoemd, aan. Deze zijn niet alleen geschikt voor mensen die aan de slag willen als sociaal-financieel hulpverlener, maar vaak ook voor mensen die al in het vakgebied werkzaam zijn. De opleidingen zijn een goede manier om je kennis uit te breiden en/of je verder te specialiseren. Veel leveren dan ook Permanente Educatie punten (PE-punten) op. 

In deze blog vertellen we kort meer over een aantal van onze populaire e-learnings. Deze zijn vaak in een aantal maanden af te ronden. Het voordeel van een online opleiding is dat je deze in je eigen tijd kunt volgen. Je hebt daardoor ook de mogelijkheid om de e-learnings bijvoorbeeld in een half jaar of zelfs een jaar af te ronden.

 • Studieduur: 3 maanden
 • PE-punten: 12 punten voor Kiwa
 • Vooropleiding: geen specifieke vooropleiding nodig

Een scheiding heeft ingrijpende gevolgen voor het leven van de partners en eventuele kinderen, en daarbij ook voor de financiën. Goede coaching en juist handelen kunnen onaangename verrassingen in de toekomst voorkomen. In deze opleiding leer je gebruik te maken van de FISO-methode: een door Learncare Academy ontwikkeld individueel, financieel en sociaal stappenplan. Deze methode stelt beide partners in staat om op een aanvaardbare en respectvolle wijze uit elkaar te gaan.

Meer informatie over de online opleiding tot scheidingscoach vind je hier

 • Studieduur: 30 uur
 • PE-punten: 12 punten voor Kiwa
 • Vooropleiding: geschikt voor sociaal-financiële hulpverleners die al werkzaam zijn in het vak

Veel ondernemers beginnen hun onderneming vanuit een passie voor hun vak. Niet voor iedere ondernemer geldt daarom dat zijn of haar kracht ligt bij bijvoorbeeld de administratie of het vinden van klanten en opdrachtgevers. Het ondernemerschap brengt financieel risico met zich mee, waardoor ondernemers soms in (ernstige) financiële problemen terechtkomen.

In deze opleiding leer je meer over alle facetten die een ondernemer met schulden zou kunnen helpen. Van het genereren van meer inkomen tot het identificeren van de kwaliteiten en valkuilen van de ondernemer. Je leert ook hoe je met schulden van ondernemers om moet gaan en hoe je eventueel een onderneming helpt te beëindigen.

Meer informatie over deze online opleiding vind je hier

 • Studieduur: 2 – 3 maanden
 • PE-punten: 12 punten voor Kiwa
 • Vooropleiding: Budgetcoach, Schuldhulpverlener of toelatingstest

Als budget life planner kijk je niet alleen naar de huidige financiële situatie van een cliënt, maar vooral ook naar de toekomstige financiële situatie en alle mogelijke life-events die hierop invloed kunnen hebben. Je kunt het een beetje vergelijken met het beroep van een financiële planner, met één belangrijk verschil: je helpt mensen een gezonder financieel leven op te bouwen, zonder ze te koppelen aan financiële producten. Zo kun je als onafhankelijk expert adviseren en een begrijpelijk financieel plan opstellen.

Na het volgen van de opleiding ben je bijvoorbeeld op de hoogte van de regels op het gebied van inkomstenbelasting en schenk- en erfbelasting. Ook kun je de gevolgen van verschillende life-events in kaart brengen en help je jouw cliënt een gezondere financiële toekomst veilig te stellen met een gedegen financiële planning. 

Meer informatie over deze online opleiding tot budget life planner vind je hier

 • Studieduur: 2 maanden
 • Vooropleiding: (Assistent) bewindvoerder

De opleiding Assistent beschermingsbewind is bedoeld voor (assistent) bewindvoerders die zich willen bijscholen. In het programma worden alle belangrijke facetten van het vak behandeld, van de formulieren waar je als assistent-bewindvoerder mee te maken krijgt tot hoe je een budgetplan moet opstellen. Ook de onderwerpen communicatie en timemanagement komen aan bod, twee belangrijke vaardigheden als assistent-bewindvoerder.

Lees meer over de online opleiding tot assistent beschermingsbewind.

 • Studieduur: 4 maanden
 • Vooropleiding: (Assistent) bewindvoerder

Ook de online opleiding Beschermingsbewind is bedoeld voor (assistent) bewindvoerders die hun kennis willen uitbreiden. Gedurende het programma wordt aandacht besteed aan sociale, financiële en juridische onderwerpen: aspecten van het vak waar je dagelijks mee bezig bent. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan communicatieve vaardigheden. Het verliezen van het beheer kan immers leiden tot heftige emotionele reacties bij cliënten. In deze opleiding krijg je de juiste handvatten aangereikt om hier zo goed mogelijk mee om te gaan.

Lees meer over de online opleiding tot beschermingsbewind

 • Studieduur: 3 maanden
 • PE-punten: 12 punten voor Kiwa
 • Vooropleiding: Geen specifieke vooropleiding

Sinds 2006 biedt Learncare Academy met veel succes de klassikale opleiding tot gecertificeerd budgetcoach aan. Vanuit deze jarenlange ervaring hebben we deze online opleiding tot budgetcoach ontwikkeld. Ideaal voor mensen die niet in staat zijn de opleiding op vaste momenten te volgen, maar die na het afronden aan de slag willen gaan om cliënten te coachen en te begeleiden om financiële problemen te voorkomen. Om je goed voor te bereiden op de praktijk, bevat de online opleiding naast de theorie ook veel praktijkvoorbeelden.

Lees meer over de online opleiding tot budgetcoach

 • Studieduur: 3 maanden
 • PE-punten: 12 punten voor Kiwa
 • Vooropleiding: Geen specifieke vooropleiding

Ook de klassikale opleiding tot schuldhulpverlener wordt sinds 2006 met succes door Learncare Academy gegeven. Bij deze online opleiding geniet je van dezelfde kwaliteit, maar is er sprake van meer flexibiliteit: je kunt de modules volgen waar en wanneer je maar wilt. De opleiding tot schuldhulpverlener is bedoeld voor iedereen die mensen met ernstige financiële problemen wil helpen hun leven weer op de rit te krijgen. In de modules wordt onder andere ingegaan op gedragsverandering, belastingen en gesprekstechnieken.

Meer informatie over de online opleiding tot schuldhulpverlener vind je hier.

Twijfel je nog over welke online opleiding je wil volgen? Van veel opleidingen is er een proefles te volgen. Dit is een gratis voorproefje, waar je niet alleen meer te weten komt over de opleiding zelf, maar waar we ook al een deel van de theorie behandelen. Daarnaast maak je kennis met een van de docenten. Bekijk hier alle mogelijke proeflessen

Bijna alle bovenstaande online opleidingen zijn geaccrediteerd en leveren PE-punten op voor Kiwa. Heb je PE-punten nodig voor Horus, NVVBS of WSNP bewindvoerders? Of heb je momenteel geen tijd om een online opleiding van meerdere maanden te volgen? Kijk dan eens naar ons gehele aanbod van e-learnings, inclusief kortere e-learnings (studieduur tussen de 8 en 12 uur) waarmee ook PE-punten te behalen zijn.

In onze vorige blog deelden we meer over drie recent toegevoegde e-learnings en adviseerden we om niet tot het einde van het jaar te wachten met het behalen van je PE-punten. Dat gold al bij de kortere e-learnings, maar ook zeker voor deze online opleidingen. Geef jezelf genoeg tijd om de opleiding af te ronden. Wanneer je een opleiding aanschaft, heb je één jaar toegang tot de online leeromgeving ervan. 

Benieuwd naar wat oud-cursisten van onze (online) opleidingen vinden? Lees dan de ervaringsverhalen die we verzamelen op onze website. Zo volgde Ruud eerder de e-learning tot budgetcoach en houdt hij tegenwoordig zijn kennis op peil met de webinars die wij ook aanbieden om PE-punten te behalen.