Schuldhulpverlener of budgetcoach worden? De voordelen van een specialistisch opleidingsinstituut

Geplaatst op

Wanneer je de ambitie hebt om een financiële hulpverlener als budgetcoach of schuldhulpverlener te worden, begint je zoektocht naar een geschikte opleiding. Bij een Google zoektocht kom je verschillende aanbieders tegen en bestaat de kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom nemen we je in dit artikel mee in de voordelen van een opleiding volgen bij een specialistisch opleidingsinstituut zoals Learncare Academy.

Wie kan deze voordelen beter vertellen dan onze eigen oud-cursisten, die zelf ook voor deze zoektocht hebben gestaan? In het artikel delen we daarom meerdere quotes van cursisten die hun ervaring hebben gedeeld in onze ervaringsverhalen.

De kans is groot dat je oog eerst getrokken wordt door grote bekende opleidingsinstituten. Dat is niet gek; die namen ken je immers. Maar daar zit ook meteen het grootste verschil tussen een groot opleidingsinstituut en een specialistisch opleidingsinstituut als Learncare: je kent de eerste doordat ze opleidingen aanbieden in alle sectoren en voor functies waar je wellicht nog niet eens van hebt gehoord. 

Dit in tegenstelling tot Learncare Academy, dat geheel is opgericht met de doelstelling om financiële hulpverleners op te leiden en dat dan ook gerund wordt door mensen met veel ervaring en kennis op dit specifieke gebied. En, ook onwijs belangrijk, door mensen met hart voor de zaak: Nederland schuldenvrij maken en zo een steentje bijdragen om armoede de wereld uit te helpen. 

Learncare Academy is al meer dan 18 jaar de sociaal financiële opleider van Nederland. Het bedrijf wordt gerund door 2 zussen, Leonie & Stephanie. Zij weten als geen ander hoe het is om op te groeien met geldzorgen.

Als familiebedrijf hebben ze duidelijk een andere drijfveer dan traditionele bedrijven. Natuurlijk is winst belangrijk voor de continuïteit van de organisatie, maar het is niet de belangrijkste drijfveer. Met Learncare Academy willen Stephanie en Leonie een verschil maken in de levens van mensen. Iedereen heeft recht op een leven zonder armoede. Het motto van de twee zussen is dan ook: ieder mens is het waard om in te investeren!

Vanuit dat motto is ook het familiebedrijf Budgetcoach.nl opgericht. Dit bedrijf biedt budgetcoaching aan voor medewerkers en trainingen voor HR  en leidinggevende. Dit  met als doel mensen weer financieel fit te krijgen en te houden. Door deze combinatie worden praktijk en theorie samengebracht en zijn de opleidingen en webinars altijd up-to-date op het gebied van nieuwe ontwikkelingen. Dat is ook precies wat veel cursisten aan ons waarderen, blijkt uit de ervaringsverhalen die we uitvragen bij oud-cursisten. Net als de professionaliteit van de docenten, die allemaal praktijkervaring hebben.

Zo zegt oud-cursist Erik Maarsingh, die een opleiding tot budgetcoach deed: “De docenten vond ik heel deskundig. Ze konden goed voorbeelden inzetten om zaken te verduidelijken; je merkte hieraan dat ze echt ervaring in het vak hadden.”

Ook de uitgebreide informatievoorziening wordt meermaals aangemerkt in de ervaringsverhalen als reden waarom cursisten voor Learncare Academy hebben gekozen. “In mijn zoektocht naar een goede opleider verscheen Learncare Academy steeds weer bovenaan. Ik heb ook wel gekeken naar opleidingen bij grote opleiders, zoals bijvoorbeeld NCOI, maar Learncare sprong er qua informatievoorziening echt wel uit”, zegt oud-cursist Rob Keasehagen

Ook oud-cursist Babette Pels maakte de afweging tussen de verschillende aanbieders: “In eerste instantie kom je tijdens de zoektocht bij de grote opleiders terecht, zoals NTI, LOI en NCOI. Dat groot niet altijd beter is, bleek wel uit de reviews. Bovendien stond het me een beetje tegen dat al die grote opleidingsinstituten eigendom zijn van dezelfde onderwijsgigant, de NCOI-groep.”

“Learncare Academy sprak mij voornamelijk aan door de prijs-kwaliteitverhouding”, zegt Erik nog over zijn zoektocht. “Bij veel andere instituten lag de prijs een stuk hoger. Daarnaast was dit een uitgebreide e-learning en geen korte cursus, zoals je ook wel ziet. Hoewel ik hier specifiek naar op zoek was, vond ik de e-learning zelfs nog uitgebreider dan ik had verwacht.”

Het specialisme van Learncare Academy is merkbaar in de volledigheid (inclusief nieuwe ontwikkelingen), uitgebreidheid en de deskundigheid van de docenten. Omdat winst nooit het uitgangspunt is van ons opleidingsinstituut, kunnen we daarnaast een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding realiseren. Benieuwd geworden naar onze opleidingen? Bekijk dan ons volledige opleidingsaanbod

Twijfel je toch nog bij het maken van een keuze voor opleider? Wij beantwoorden je vragen graag en laten je graag de voordelen van een specialistisch opleidingsinstituut als Learncare Academy zien. Vraag een gratis online adviesgesprek aan en/of volg een proefles

Of bekijk meteen ons volledige aanbod van klassikale, virtuele en online opleidingen. Tot en met 8 maart geldt er namelijk een korting van 10% korting op alle klassikale en virtuele opleidingen, dus schrijf je snel in!