‘Learncare sprong er qua informatievoorziening echt uit’

Geplaatst op

Rob Kaesehagen is beschermingsbewindvoerder. Zijn vrouw, Carolien Spieksma, begon acht jaar geleden al haar carrière in de wereld van de schuldhulpverlening. In 2020 begonnen Rob en Carolien Bandolino Bewind, een professionele beschermingsbewindvoerder. Samen helpen zij mensen die het lastig vinden met geld om te gaan of die problematische schulden hebben. Om zich verder te verdiepen in het vakgebied begon Rob met de e-learning schuldhulpverlener bij Learncare Academy. In deze blog vertelt Rob waarom hij koos voor deze opleiding en hoe het hem bevalt.

Bewindvoerder en schuldhulpverlener

Mijn vrouw Carolien zit al acht jaar in het vak. In mei 2020 richtte zij Bandolino Bewind op. In november heb ik mijn opleiding bewindvoerder afgerond en sindsdien ben ik zelf ook bewindvoerder, naast mijn baan als docent hbo-ICT aan Hogeschool Windesheim. Een bewindvoerder regelt de financiën voor iemand die daar zelf problemen bij ondervindt. Betalingsregelingen met schuldeisers kunnen daarbij horen. Ook al raakt het dezelfde doelgroep, toch is schuldhulpverlening echt een ander vak. Om me wat verder te verdiepen in het vakgebied besloot ik een opleiding tot schuldhulpverlener te doen. Het beschikbaar komen van het STAP-budget was natuurlijk een extra stimulans.

Kiwa Persoonscertificering

In mijn zoektocht naar een goede opleider verscheen Learncare Academy steeds weer bovenaan. Ik heb ook wel gekeken naar opleidingen bij grote opleiders, zoals bijvoorbeeld NCOI, maar Learncare sprong er qua informatievoorziening echt wel uit. Bovendien word je bij Learncare Academy na het behalen van een van de modules ingeschreven in het register van de Kiwa Persoonscertificering. Als je dan toch een opleiding doet, kun je maar beter zorgen dat je ook gecertificeerd wordt. Daarmee toon je je vakbekwaamheid als schuldhulpverlener aan en kun je jezelf onderscheiden in de markt.

Keuze tussen klassikale opleiding of e-learning

Ik besloot me in te schrijven voor de e-learning schuldhulpverlener van Learncare Academy. Ik heb niet gekozen voor de klassikale variant, omdat ik me nogal snel verveel in een klassikale setting. Voor mij persoonlijk werkt een e-learning prettiger, maar het is fijn dat de keuze er is. Afgelopen februari haalde ik mijn Kiwa-persoonscertificering schuldhulpverlening SHV-I. Eind maart volgt SHV-III en daarna moet ik SHV-II nog afronden, dan heb ik alle drie de modules afgerond.

Duidelijk materiaal en goede video’s

Wat me als docent wel opvalt, is dat het cursusmateriaal nogal gericht is op ‘rijtjes stampen’. Je moet alle wet- en regelgeving uit je hoofd kennen, terwijl je in de praktijk natuurlijk makkelijk even iets kunt opzoeken. Dat ligt niet aan Learncare Academy, maar zit meer aan de kant van de certificerende instanties. De examens vragen nu eenmaal om die parate kennis. Over Learncare Academy als opleidingsinstelling ben ik dik tevreden. Het materiaal is duidelijk en er zitten goede video’s bij. De keerzijde van een e-learning is dat je minder binding met een organisatie krijgt dan bij een klassikale opleiding. Maar dat is natuurlijk mijn eigen keuze geweest. Maar als je iets online vraagt, wordt er altijd snel gereageerd. De docenten kijken ook het huiswerk snel na en voorzien je van goede feedback. Ik kan niet anders zeggen dat alles heel goed verzorgd is.

Meer weten?

Ben je ook op zoek naar een opleiding tot budgetcoach, schuldhulpverlener, beschermingsbewind of een andere training in de sociaal-financiële hulpverlening, online, klassikaal of virtueel? Check dan ons aanbod.