Studiekosten vanaf 2022 niet meer aftrekbaar, ken je STAP-budget al? LET OP: vraag op tijd toeslagen aan! Live open dag op 19 augustus, kom alles te weten over onze opleidingen

Geplaatst op

Graag informeren we je ook tijdens de zomerperiode over belangrijke wijzigingen en aandachtspunten binnen jouw vakgebied. Onderstaand zetten we een aantal relevante onderwerpen voor je op een rij. Heb je nog vragen of wil je meer achtergrondinfo? Neem dan vooral contact met ons op. 

Heb jij je al ingeschreven voor onze open dag op 19 augustus?

1. Aftrek studiekosten wordt vervangen door het STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 kunnen werkenden én werkzoekenden een budget van € 1.000 op jaarbasis aanvragen. Dit bedrag is bedoeld voor opleiding en ontwikkeling zodat je voordelig een opleiding, training of cursus kunt volgen.

Deze nieuwe vergoeding heeft de naam STAP-budget dat staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. Het idee vanuit de overheid is mensen te helpen die hun positie op de arbeidsmarkt willen verbeteren. Dit nieuwe STAP-budget vervangt de huidige belastingaftrek van de inkomstenbelasting voor studiekosten. Deze aftrek vervalt dus. 

Learncare Academy goedgekeurd voor STAP
Ook Learncare Academy is geaccrediteerd als opleider via STAP, onder meer omdat we in het bezit zijn van een NRTO-keurmerk. De vergoeding is aan te vragen vanaf 1 maart 2022. Vanaf die datum vind je ook het opleidingsaanbod in het STAP-portaal. Misschien ga je wel voor de opleiding tot gecertificeerd budgetcoach  of de opleiding tot gecertificeerd schuldhulpverlener. Maar ook een.e-learning schuldhulpverlener NEN 8048 Kiwa of de e-learning budgetcoach NEN 8048 Kiwa behoren tot de mogelijkheden. Of kies voor de opleiding beschermingsbewind of begeleiden van ondernemers met schulden

We houden je op de hoogte als er nieuwe ontwikkelingen zijn. Voor die tijd vragen? Bel dan met 085 273 58 69.


2. Vraag op tijd toeslagen aan

Omdat de tijd vliegt nog even een kleine reminder: toeslagen, zoals zorg- en huurtoeslag, zijn aan te vragen tot 1 september. Handig om te weten voor jezelf maar vooral voor je klanten. Belangrijke informatie, zeker wanneer je als budgetcoach of schuldhulpverlener aan de slag bent en je werkt met cliënten in een financieel kwetsbare situatie. Check ook meteen even of de toeslagen nog kloppend zijn. Is iemand meer gaan werken? Misschien moet het toeslagbedrag dan wel verlaagd worden om te voorkomen dat er later terugbetaald moet worden. Deze deadline van 1 september geldt overigens ook voor het aanvragen van het kindgebonden budget. 

3. Start opleiding Budget Life Planner: 14 september aanstaande

Op 14 september start de opleiding Budget Life Planner (incl. 12 KIWA PE-punten) weer. Oud-deelnemer Caroline Hertog zegt er het volgende over: ‘Budget Life Planner is een veelomvattende opleiding die diep gaat.’ Haar hele verhaal lezen? Dat kan hier. Ook deze opleiding doet mee in het STAP-budget van € 1.000. Mocht 14 september te vroeg voor je zijn, noteer dan het voorjaar van 2022 in je agenda en studeer met serieuze korting vanuit de overheid. 

Open dag op 19 augustus
Heb je onze open dag al voorbij zien komen? We praten je bij over de verschillende opleidingen: van budgetcoach tot schuldhulpverlener en van het thema beschermingsbewind tot scheidingscoaching. 

Over 2 dagen al (!) kun je ons live webinar bezoeken. Om 15.00 uur leer je alles over de verschillen tussen de diverse opleidingen, of klassikaal, virtueel of e-learning het beste bij je past én welke aanvullende opleiding mooi aansluit op je eerdere studie. In 30 minuten ben je weer helemaal op de hoogte. Registeren doe je hier. TIP: Lukt het niet deze dag? Registreer dan toch even en je ontvangt na afloop de link om het webinar terug te kijken. 

Wil je meer informatie? Of even overleg? Bel dan met 085 273 58 69 of stuur een e-mail naar info@learncare.nl. We ontdekken graag samen met jou welke opleiding, e-learning of masterclass het beste bij je past.