Dit is waarom jij een Masterclass zou willen volgen

Geplaatst op

Natuurlijk ken je de term Masterclass wel. Maar weet jij wat dit nu precies betekent, een Masterclass volgen? Wikipedia zegt er dit over: ‘een Masterclass is een les of cursus die door een deskundige wordt gegeven aan leerlingen in een bepaald vakgebied.’ En daar sluiten we ons bij aan. Je zou het volgen van een vakinhoudelijke Masterclass kunnen vergelijken met een whitepaper dat in geschreven taal in een korte tijd alle relevante ins en outs over een bepaald onderwerp belicht. Door een deep dive in te nemen in de materie ben je tot in detail op de hoogte van een bepaald thema. 

Een Masterclass: diepgaand, inhoudelijk en kwalitatief

Een Masterclass doet hetzelfde, want je bent in één of enkele dagen volledig op de hoogte van de laatste stand van zaken rondom een bepaald onderwerp. Het grote voordeel van een Masterclass is dat dit een kwalitatieve, maar kortdurende kennisboost is, die je snel bijspijkert of inleidt in een bepaald vraagstuk, opleidingsvlak of op het gebied van nieuwe wet- en regelgeving. 

Onderstaande kalender laat zien op welk vakgebied we Masterclasses aanbieden. Aan de thema’s, die je ongetwijfeld herkenbaar voorkomen, zie je dat het veelal om diepgaande onderwerpen gaat.

Karin over de Masterclass Belastingen: “Bart geeft de cursus op een zodanige manier dat iedereen bij de les blijft. Het groepje was vrij klein, dat was heel prettig.”

Over Life Events en financiële onrust

Zo zegt de term Life Events bijvoorbeeld al genoeg. Jij weet, vanuit je rol als sociaal financieel expert, ongetwijfeld als geen ander hoe ingrijpend een scheiding, werkloosheid, ziekte of zelfs overlijden inbreekt op het leven van mensen. En naast de emotionele zaken die, vaak langdurig, een rol spelen, komen er ook vaak financiële uitdagingen op het pad van mensen. Dan is het goed om tot in detail op de hoogte te zijn van de laatste regelgeving, actuele ontwikkelingen en andere zaken die een rol kunnen spelen bij het geven van een goed advies. Dat is de reden dat je een Masterclass over dit onderwerp zou willen volgen. 

Learncare Academy krijgt gemiddeld een 8,5 uit 922 beoordelingen op klantenvertellen.nl. 93% beveelt ons aan. 

Lage kosten en kort traject 

Een Masterclass heeft overigens nog meerdere voordelen. Want naast het relatief korte tijdsbestek, is deze manier van opgeleid worden ook qua tarief behoorlijk voordelig. De beperkte tijdsinvestering maakt het bovendien interessant voor veel werkende mensen. Want naast een drukke baan hebben de meesten ook thuis een gezinsleven dat om aandacht vraagt. Een langdurige opleiding, die enkele avonden, dagen of zelfs maandenlang beslaat is dan niet altijd een optie. Ook zien we dat mensen die weer terug de schoolbanken in gaan dit graag opstarten via één of meerdere Masterclasses. Dat heeft soms te maken met het laagdrempelige karakter. Regelmatig is er geen voorbereiding vereist, zoals bijvoorbeeld bij onze nieuwste Masterclass krachtig taalgebruik met NLP waar het juist een pré is als je op dit vlak blanco binnenkomt. In andere gevallen wordt er, kijkend naar het onderwerp dat behandeld wordt, juist weer wel voorkennis verwacht. Dat wordt altijd duidelijk aangegeven bij de omschrijving van die specifieke Masterclass. 

Masterclasses

SoortDatumLocatieInschrijven
Sociale zekerheid18-11-2021UtrechtKlik hier
Zorgstelsel18-11-2021UtrechtKlik hier
Echtscheiding19-11-2021Virtual classroomKlik hier
Omgaan met cliënten met sociaal psychische problematiek23-11-2021ZwolleKlik hier
Zorgstelsel26-11-2021Virtual classroomKlik hier
Krachtig taalgebruik met NLP30-11-2021UtrechtKlik hier
Timemanagement08-12-2021Virtual classroomKlik hier
Erven en schenken09-12-2021Virtual classroomKlik hier 
Coachen en motiveren13-12-2021UtrechtKlik hier
Sociale zekerheid14-12-2021Virtual classroomKlik hier

We nodigen je graag uit om één van onze Masterclasses te volgen. Je zult merken dat het deelnemen aan Masterclasses je zelfverzekerder maakt tijdens de gesprekken met cliënten. Dat heeft enerzijds te maken met je verdiepte kennisniveau, en anderzijds met de interactie die je met de andere cursisten ervaart. Die combinatie geeft je de kans om het beste uit jezelf te halen. Wil je er meer over weten? Bekijk dan bovenstaande kalender. En ben je benieuwd naar hoe anderen onze opleidingen ervaren? Lees dan de ervaringen van hen die je voorgingen, je vindt hun interessante, bijzondere en soms inspirerende verhalen tussen onze nieuwsberichten. Veel succes! 

16108