Dit zijn de last-minute masterclasses van juni

Geplaatst op

Geniet jij ook zo van het op tijd behalen van je PE-punten? Last-minute en op tijd zijn klinkt misschien een beetje gek, maar toch ben je met deze last-minute masterclasses die allemaal in juni plaats vinden zeker nog op tijd! Waarom een masterclass volgen in de maand juni?

De combinatie van goed voorbereid zijn voor je cliënten en niet in alle haast aan het eind van het jaar je PE-punten halen, spreekt de meeste van onze cursisten wel aan. Tijdens deze masterclasses krijg je genoeg gelegenheid om met elkaar de interactie aan te gaan en je eigen casussen in te brengen. Heerlijk op tijd voordat die veelal drukke wintermaanden beginnen.

Onderstaand zetten we dan ook de belangrijkste masterclasses (die allemaal gegeven worden vanuit Utrecht) inclusief PE-punten voor je op een rijtje:

Masterclass Belastingen, 4 PE-punten, start 10 juni

Bekijk je op fiscaal vlak of er voordeel te behalen valt om de financiële positie van je cliënten in balans te krijgen? Zowel voor nu als in de toekomst? Tijd om jezelf weer even op te frissen, want weet jij eigenlijk welke belangrijke zaken er voor jouw cliënten gewijzigd zijn?
Meer informatie 

Masterclass Coachen en motiveren, 6 PE-punten, start 17 juni

Wil je niet langer discussiëren met een klant of stuk lopen op de houding van de cliënt?
Door het volgen van deze masterclass leer je hoe je door de juiste gesprekstechnieken te gebruiken sturing houdt in het gesprek, aan bewustwording werkt bij je cliënt en deze weer in beweging krijgt. Naast bewustwording draagt coaching bij aan de motivatie van de cliënt, een onmisbare stap bij gedragsverandering.
Meer informatie 

Masterclass Communicatiestijlen, 6 PE-punten, start 17 juni

Circa 90% van misverstanden, onbegrip, weerstand en irritaties tussen mensen ontstaan namelijk door een verschil in communicatiestijl. Het gaat er dan helaas niet meer om WAT er wordt gezegd, maar HOE iets is gezegd. Om een effectief en succesvol (zakelijk) gesprek te voeren is het noodzakelijk om meer te weten over de diverse communicatiestijlen en hoe je daar succesvol op in kunt spelen tijdens een gesprek.
Meer informatie 

Prima opleiding, goede docent en een mooie groep.

Kleine, maar leuke, groep, mooie locatie, uitstekende verzorging. De docent was zeer ter zake kundig en kon de stof goed overbrengen. Praktijkgericht. Kortom een welkome aanvulling op mijn werk.

Uitstekend!

Had hoge verwachtingen en die zijn uitgekomen. De docent(en) was goed. De klas was niet te groot niet te klein qua samenstelling.

Masterclass Effectief communiceren met cliënten, 6 PE-punten, start 23 juni

Gedrag speelt niet alleen een belangrijke rol in het ontstaan van schulden, het bepaalt ook op welke wijze de cliënt omgaat met de schuldenproblematiek. Voor een succesvol en resultaatgericht traject is gedragsverandering van de cliënt cruciaal. Opgelegde verandering blijkt niet te werken, het zelf tot inzicht komen waarom verandering belangrijk is wel. 
Meer informatie 

Masterclass Echtscheiding, 6 PE-punten, start 24 juni

Als sociaal financieel hulpverlener zal je met enige regelmaat te maken krijgen met echtscheidingen. Wist je dat uiteindelijk 34% van de huwelijken in een echtscheiding eindigt? In deze workshop wordt er met name aandacht besteedt aan de financiële gevolgen van het eindigen van het huwelijk, geregistreerd partnerschap en het ongehuwd samenwonen.
Meer informatie 

Masterclass Psychologisch budgetgedrag, 8 PE-punten, start 24 juni 
Een erg populaire training: Nog maar 2 plekken

In deze training gaat het over het helder krijgen van de werkelijke redenen van het bestedingsgedrag van cliënten. Wat bepaalt op een dieper niveau de keuze van het wel of niet aanschaffen van een product? Welke psychologische processen vinden er plaats bij cliënten tijdens de aanschaf. Onmisbare kennis voor een financieel begeleider. Hoe kan je vanuit deze kennis en inzichten een cliënt begeleiden: de cliënt zich bewust laten worden van zijn of haar bestedingsgedrag.
Meer informatie

Masterclass Sociale zekerheid, 4 PE-punten, start 30 juni 

Als er een onderwerp is waarbij de afgelopen jaren het nodige veranderd is en ook in de nabije toekomst nog zal veranderen, dan is dat de sociale zekerheid in Nederland wel. De invoering van de participatiewet is daar een duidelijk voorbeeld van.
Juist ook cliënten met financiële problemen, zijn voor het inkomen afhankelijk van de verschillende sociale uitkeringen en verzekeringen.
Voor veel financiële hulpverleners blijft het onderwerp taaie stof. Daarom komen gedurende deze masterclass de actuele en relevante ontwikkelingen voorbij, waarbij een vertaling gemaakt wordt naar de praktijk.
Combineer deze masterclass met de masterclass Zorgstelsel
Meer informatie

Masterclass Zorgstelsel, 4 PE-punten, start 30 juni 

Als er een onderwerp is waarbij de afgelopen jaren het nodige veranderd is en ook in de nabije toekomst nog zal veranderen, dan is dat de sociale zekerheid in Nederland wel. De invoering van de participatiewet is daar een duidelijk voorbeeld van.
Juist ook cliënten met financiële problemen, zijn voor het inkomen afhankelijk van de verschillende sociale uitkeringen en verzekeringen.
Voor veel financiële hulpverleners blijft het onderwerp taaie stof. Daarom komen gedurende deze masterclass de actuele en relevante ontwikkelingen voorbij, waarbij een vertaling gemaakt wordt naar de praktijk.
Combineer deze masterclass met de masterclass Sociale zekerheid
Meer informatie

TIP: Inschrijven voor het STAP-budget voor het tijdvak van 01 juli kan nu al! Je ontvangt daarmee tijdig je STAP aanmeldingsbewijs. Meer informatie >>

Dan neem we je nog even mee in de top 3 van onze populaire opleidingen. 

Top 3 populairste opleidingen

1. Budgetcoach NEN 8048 

Deze opleiding tot budgetcoach leidt je in 2 tot 3 maanden op tot professioneel budgetcoach met het erkende Kiwa-vakbekwaamheidscertificaat NEN 8048.

Wil je budgetcoach worden? Gezien het feit dat een groeiend aantal mensen de grip op hun geld verliest vanwege verlies van inkomen, de coronacrisis of vele andere gebeurtenissen, zien wij een stijgende vraag naar budgetcoaches. Meer uitgeven dan er binnenkomt en het overzicht kwijt raken over eigen geldzaken, leiden uiteindelijk tot financiële problemen. Een gecertificeerd budgetcoach kan mensen helpen om hun financiën weer in balans te krijgen. Dat kan problematische schulden en administratieve chaos voorkomen. Met de juiste budgetbegeleiding hebben de meeste mensen hun geldzaken vaak snel weer op de rit. 

Naar de opleiding

2. Schuldhulpverlener NEN 8048 Kiwa

Deze opleiding leidt je in 3 maanden op tot professioneel schuldhulpverlener met het erkende Kiwa-vakbekwaamheidscertificaat NEN 8048.

Mensen met problematische schulden zijn vaak niet in staat om zélf de draad weer op te pakken. Daardoor stapelen de problemen zich op, tot ze uiteindelijk niet meer te overzien zijn. Dat kan dramatische gevolgen hebben – niet alleen voor de persoon zélf, maar voor het hele gezin. Een schuldhulpverlener begeleidt mensen die in ernstige financiële problemen zijn geraakt. Als bemiddelaar tussen schuldenaar en schuldeisers gaat hij op zoek naar oplossingen voor de financiële problemen van de cliënt.

Naar de opleiding

3. Budget Life Planner

Deze opleiding leidt je in 2 tot 3 maanden op tot onafhankelijk budget life planner.

Welke mensen doen een beroep op de Budget Life Planner? In de praktijk komen zowel jongeren, volwassenen als ouderen bloot te staan aan onverwachte gebeurtenissen, die het financiële krachtenveld aanmerkelijk kunnen veranderen. Zeker als men al eens te maken heeft gehad met Budgetcoaching of Schuldhulpverlening zal er behoefte aan inzicht en controle op langere termijn ontstaan.

Gebeurtenissen als werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, overlijden en echtscheiding zijn immers niet leeftijdsgebonden, maar hebben wel veel impact op de financiële huishouding. Het onderkennen van de behoefte is de eerste stap, tijdig inschakelen van de Budget Life Planner de volgende.

Naar de opleiding

Liever een opleiding of training op maat? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact op en wij denken graag met je mee. Meer informatie >>