Heb jij het webinar Prinsjesdag al gezien? Bekijk hier de ins en outs voor jouw vak

Geplaatst op

Prinsjesdag bracht, mede als gevolg van het kabinet dat nog altijd demissionair is, weinig verrassends dit jaar. Toch zijn er weer zaken gepresenteerd die belangrijk zijn voor jouw vak. In dit blog hebben we, de dag na Prinsjesdag, in vogelvlucht de grootste wijzigingen voor je op een rijtje gezet. Maar wil je écht weten hoe het zit? En tot in detail op de hoogte zijn van de veranderingen die belangrijk zijn voor jouw vak? Kijk dan hier ons webinar terug dat onze docent Bart Seegers, op 23 september gehouden heeft. In 60 minuten praat Bart je bij over alle ins en outs, bijvoorbeeld op het gebied van inkomstenbelasting, zorgverzekeringen en sociale zekerheid.

Het zijn stuk voor stuk belangrijke onderwerpen in het leven van jouw cliënten die vaak toch al te maken hebben met een niet al te overdadige persoonlijke situatie in financiële zin. Door de uitleg van docent Bart begrijp je ook beter waarom bepaalde keuzes gemaakt worden, bijvoorbeeld rondom het afschaffen van de toeslagen. Dat maakt je tot een betere gesprekspartner, omdat je het verhaal achter overheidsbeslissingen kent of vanuit een breder inzicht kunt begrijpen. Die zelfverzekerdheid van ‘weten waar je het over hebt’ en ‘je vak in de vingers hebben’ straal je uit. 


Rechtstreeks naar het webinar over Prinsjesdag

Relevante opleidingen

We kunnen ons voorstellen dat het, zeker in opleidingenland waarin het aanbod enorm is, best lastig kan zijn om de juiste opleiding te kiezen. Van cursisten horen we soms terug dat ze door de bomen het bos niet meer zien. En dat is ook niet zo gek, want de opleidingen hebben veel raakvlakken met elkaar waardoor het ingewikkeld kan zijn om het voor jou juiste pad te kiezen. Graag zetten we daarom een aantal voorbeelden voor je op een rij.

Zo start op 4 november de populaire opleiding schuldhulpverlener alweer via een virtual classroom, wat betekent dat je lekker vanuit huis online je lessen kunt volgen. Let op: deze opleiding is bijna vol, er zijn nog 3 plekjes beschikbaar. Wanneer je jezelf meer als empathische professional ziet, die meer naast de cliënt staat en helpen wil? Dan is de opleiding budgetcoach vast iets voor jou. Beide opleidingen bieden je de NEN 8048-certificering. We krijgen regelmatig vragen binnen over zowel het vak schuldhulpverlener als budgetcoach, en dan met name over de verschillen daartussen. Daarom hebben we speciale pagina’s met uitgebreide informatie over het vak schuldhulpverlener en budgetcoach ingericht op onze website. 

Over masterclasses, PE-punten en je kennis op peil houden

In het webinar over Prinsjesdag staat Bart overigens ook stil bij de andere, meer compacte opleidingsmogelijkheden binnen Learncare, zoals de masterclasses gericht op onder meer echtscheiding, erven en schenken en life events, waarbij de gevolgen van echtscheiding en overlijden, maar ook de gevolgen van werkloosheid, ziekte en oudedag besproken worden. Door jaarlijks je vakbekwaamheid op peil te houden behaal je bovendien eenvoudig je PE-punten. 

Heb je nog vragen? Zijn er zaken nog niet duidelijk? Neem dan contact met ons op via info@learncare.nl of bel met 085 273 58 69. 

PS Graag wijzen we je nog op de jaarlijkse dag van de armoede, die op 17 oktober gehouden wordt. Samen met ons zusterbedrijf Budgetcoach.nl maken we ons hard voor het bestrijden van armoede. Zo is ook het ministerie van Financiën op 30 september een campagne gestart die gericht is aan werkgevers en gaat over het bestrijden van geldzorgen onder werknemers. Clairette van der Lans, projectleider Financieel fitte werknemers, Wijzer in geldzaken, vertelt er meer over in dit blog

16108