Optimale combinatie van theorie en praktijk

Geplaatst op

Stephanie Hesterman en haar zus Leonie runnen samen de bedrijven Learncare Academy én Budgetcoach.nl. Door de continue stroom van ervaringsverhalen van  budgetcoaches te combineren met de theorie, zijn de opleidingen van Learncare Academy heel toegankelijk. In deze blog vertellen Leonie en Stephanie hoe zij samen met hun team zorgen voor de optimale combinatie van theorie en praktijk.

Aansluiten bij de praktijk

Met de opleidingen die Learncare Academy biedt, dragen we bij aan het geldzorgenvrij maken van Nederland. Daarbij vinden we het heel belangrijk de theorie steeds zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de praktijk. Dat betekent dat onze opleidingen plaatsvinden in een praktische setting met gebruik van simulaties, casussen uit de realiteit en praktische opdrachten.

Dynamisch werkveld

Ons werkveld is heel dynamisch. Niet alleen de wet- en regelgeving verandert, ook de wereld om ons heen is enorm in beweging. Alleen al de stijgende inflatie en de oplopende energiekosten zorgen bij een grote groep mensen voor de nodige kopzorgen. Het is ook niet voor niets dat ons zusterbedrijf Budgetcoach.nl een enorme groei kent, qua aantal opdrachtgevers, maar ook als we kijken naar het aantal budgetcoaches. We zijn nog steeds op zoek naar budgetcoaches. Door onze budgetcoaches  voortdurend te vragen waar ze in de praktijk tegenaan lopen, kunnen we nog meer diepgang aanbrengen in de trainingen van Learncare Academy.

Laagdrempelig

Alle ervaringsverhalen van onze budgetcoaches zijn waardevol. Die ervaringen combineren we met de kennis van onze experts en daar passen we onze opleidingen weer op aan. Op die manier hebben onze cursisten altijd toegang tot actuele kennis. Maar ook voor oud-cursisten en budgetcoaches organiseren we regelmatig webinars en opfrisdagen, waarin we de meest recente informatie delen en casussen met elkaar doorspreken. Zo delen we bijvoorbeeld ook jaarlijks na Prinsjesdag de meest actuele informatie in een blog of webinar. Maar ook als nieuwe noodfondsen of wijzigingen in het belastingstelsel invloed hebben op het advies van onze budgetcoaches, delen we die op een laagdrempelige manier door alles heel begrijpelijk te maken.

Streepje voor

Dat onze cursisten dat waarderen, horen we regelmatig terug. Zo schreef bijvoorbeeld cursist Karin: ‘De leraren komen zelf uit de praktijk. Dat merk je! Zij begrijpen de casuïstiek en weten precies wat er op dat moment speelt in de markt.’ Dat praktijkgerichte blijkt ook een voordeel voor mensen die niet zo makkelijk uit de boeken leren. We zijn er apetrots op dat wij  zo met z’n allen een verschil kunnen maken in de levens van mensen.

Meer weten?

We volgen de ontwikkelingen in de praktijk altijd op de voet! Zo houden we ons lesmateriaal voortdurend up-to-date. Of het nu gaat om de opleiding tot budgetcoach, schuldhulpverlener, beschermingsbewind of een andere opleiding, de inhoud is altijd actueel en praktijkgericht.